Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló - nehéz nedvesedés?
Sziasztok!
Az orvosom életem első fogamzásgátlójaként a Ditinell nevezetűt írta fel. Most járok az első levél végénél, 10 bogyó van még hátra belőle.
Eddigi mellékhatások:
Ma vettem észre, hogy nagyon fura lila seprűerek több helyen, a combomon, illetve a vádlimon jöttek ki. Ezek elmúlnak? Valakinek volt ilyen mellékhatása a bogyótól?
Illetve:
Még szűz vagyok (20), de bogyó szedése előtt is volt már petting a barátommal és tudom mennyire nedves szoktam lenni.
Mióta elkezdtem szedni a gyógyszert, azóta most voltunk úgy együtt, hogy pettingeltünk és feltűnt, hogy nem voltam olyan nedves. Igazából nagyon minimálisan nedvesedtem csak.
Érdeklődnék, hogy ez fog -e még jó irányba változni? Megszokja -e a szervezetem a tablettát és utána rendesen fogok -e nedvesedni úgy mint régen vagy hüvelyszárazság lesz az egészből? Volt valakivel ilyen? Személyes tapasztalatok?
Már meg lett véve a következő 3 havi adag viszont.
A seprűvéna miatt beszélj a dokival! Az nem jó ha kijön!
Viszont a nedvesedés hát van akinek visszatér van akinél nem. Nekem egyik tabinál sem tért vissza (4évig szedtem két félét), 20perc volt mire valamennyire nedves lettem. Váltottam hüvelygyűrűre és azóta minden rendben, jól nedvesedek hála!
Tudnál írni pár sort személyes tapasztalatként a hüvelygyűrűről? Milyet használsz, mennyibe kerül?
Mik a mellékhatásai?
Mert úgy hallottam, hogy ugyanaz szinte mint a fogamzásgátlónak.
Fáj a felhelyezés? Hogy működik?
Csak azoknak teszik fel akik nem szüzek /vagy szültek?
10-12 ezer a 3 havi adag, csak nőgyógyász írhatja fel, ezt házidoki nem írhatja ki, mint a tablettát sajnos, az ára patikánként eltérő. Pingvinben legutóbb 10500at fizettem érte. Ilyenkor nyáron érdemes hűtőbe tenni. Kiváltástól számítva 4 hónapig használható fel.
Teljesen azonos a fogamzásgátló tablettával, bárki használhatja így, nem a doki teszi fel, hanem magunknak kell feltenni és levenni, olyan mint egy tampon kb (egy nagy műanyagos gyűrű, amit a közepénél benyomsz és úgy helyezed fel) utána nem is érezni hogy bent van mert egészen felmegy, néha picit tolni kell rajta. Párom nem érzi, egyszer érezte de akkor is nevetett hogy megcsikizte :D Nem szoktam kivenni, 24óránként 3órára max ki lehet.
Nekem a helyére rúgja magát könnyen, a hatása is ugyanaz, két féle hormon van benne, gátolja a peteérést, elvékonytja a méhnyálkahártyát, kellemetlen környezetet biztosít a spermiumoknak, a hüvelyben adja le a hatóanyagokat. Nem terheli a májat, és így nem hat rá a hányás-hasmenés, sőt két fajta antibiotikum sem.
3 hétig van fent, a 21.napon kell kivenni, ekkor van egy hét szünet, megjön mint a tablettánál valamelyik napon és pl ha szerdán vetted ki este 8kor, akkor egy hét múlva szerda este 8kor kell feltenni az újat. Ha még tart a vérzés akkor először gyűrű fel és utána lehet tampont feltenni, tampon kivételénél kell figyelni hogy ne rántsd ki.
Nekem ami mellékhatás volt 3hónapig az az enyhe hányinger, ingerlékenység és szédülés. A 4. gyűrűnél már nem volt ilyen. A tablettánál sajnos mellékhatás a pattanás, nekem durván ki is jött ez és nem tudták mitől aztán váltottam erre mert ennek nem lehet ilyen mellékhatása és lám el is múltak. Ha nem vagy hajlamos fertőzésekre gombára akkor jó megoldás.
A vérzésem csökkent, sajnos fáj 2nap, de gyógyszerrel elmúlik.
Az ára akkor jóval borsosabb, kb 2x-se a gyógyszernek.
Hát nem tudom még meglátom. Köszönöm szépen a leírtakat! :)
Valamint továbbra is várom a tapasztalatokat, válaszokat a többi kérdésemmel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!