Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Az aszexualisak szoktak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az aszexualisak szoktak maszturbalni vagy azt sem igenylik?

Figyelt kérdés

2016. jún. 13. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%

Nincs libidójuk, ezért aszexuálisok.

Az viszont érdekesebb kérdés, hogy orgazmusuk tudna-e lenni.

2016. jún. 13. 14:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Eertem. Igazan nem neztem utana nagyon ennek a dolognak ezert nem is vagyok ugy informalva,de ez mindigis erdekelt. Koszi a valaszt!:)
2016. jún. 13. 14:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan aszexuális aki szokott és libidójuk is lehet, bár általában alacsony. a lényeg az hogy mást nem kívánnak. Persze olyan is van aki sose nyúlt magához és magasról nem érdekli az egész. Amúgy aszexuálisnak is lehet orgazmusa, nem szervi probléma miatt aszexuális.
2016. jún. 13. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Van köztük, aki igen, és van, aki nem. Orgazmusuk pedig tud lenni, nyilván. Az aszexualítás nem az orgazmus hiányáról szól, hanem arról, hogy az illető nem vonzódik egyik nemhez sem szexuálisan. Ettől függetlenül még önkielégíthet.
2016. jún. 13. 14:47
 5/12 A kérdező kommentje:

Csak most jovok ra igazan mennyi mindenrol fogalmam sincs..:)

Es ezek az emberek,hogyan allapitjak meg magukrol ezt a tenyt,hogy pl. nincs libidojuk.

Mert ugye van akit egyaltalan nem foglalkoztat ez es belenyugszik,hogy o ilyen,de vannak akik hosszu ido utan jonnek ra,hogy ok tulajdonkeppen aszexualisok..

2016. jún. 13. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Az igazi aszexuálisoknak nincs semmilyen szexuális igényük. Akik maszturbálnak, azok a hyposzexuálisok: ők igénylik a kielégülést, de nem szeretnének egy partnerre figyelni, az ő igényeire koncentrálni, csak saját magukkal akarnak foglalkozni, a saját kielégülésükkel törődve. Ők nyilván képesek szexuális kapcsolatra is, csak kisebb mértékben, és kevéssé kölcsönös módon, mint egy "egészséges" szexusú ember.
2016. jún. 13. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Vajon én milyenszexuális vagyok? :S
2016. jún. 13. 15:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Te a szexuális típus lehetsz :D
2016. jún. 13. 15:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az aszexuálisoknak is több alcsoportja van, mint például a "szexuális" emberek között is van homo/bi/pánszexuális stb. Így van, aki maszturbál, és van, aki nem. Az aszexualitás nem jelenti a libidó teljes hiányát - persze a legszélsőségesebb esetben igen - a lényeg, hogy az átlagnál jóval alacsonyabb, ezért nem zajlik le reakciós folyamat benne, ergo nem éri el a késztetés a cselekvés ingerküszöbét, ha mégis, akkor a kialakuló "szexuális vágynak" nincs iránya, vagyis nincs kapcsolatban egy másik személlyel (nem alakul ki vonzalom), az aszexuális ember így csak saját magától fogadja el a kielégülést, a képletben senki másnak nincs helye.

Az aszexualitás felismerése pedig nem egyik napról a másikra történik, hosszú folyamat, hiszen az aszexualitás nincs a köztudatban, vagy csak kitalációnak tartják - sok pszichológus sem ismeri el a létezését - így egy olyan világban, ahol minden a szexualitásról szól(lásd: jégkrém-reklám, celebek stb,) a legtermészetesebb reakció, hogy mindenki próbál beilleszkedni valamilyen módon ebbe a kontextusba, így gyakran csak nagyon sokára tudatosul az adott személyben, hogy kilóg a sorból.

2016. jún. 13. 16:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat,legfobbkepp utolso.Ezzel is okosabb lettem.:)
2016. jún. 13. 17:11
1 2

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!