Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Erdekel meg vkit az h bűn a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erdekel meg vkit az h bűn a házasság előtti szex?

Figyelt kérdés
én 17 vok,még szűz,2évvel ezelőtt még azt terveztem h a nászéjszakámon lesz az első.hát ma már előbbre tervezem,de még mindig akadályoz,h tudom,bűn!lehet h túl vallásos nevelésban részesültem.de régebb büszkék voltak a nők,ha szűzen mentek ferjhez.s most?régebb a fehér menyasszonyi ruha az ártatlanság szimbóluma volt...v ha legalabb a "mai fiatalok" nem tudnak a nászéjszakájukig varni,legalább miert nem várnak 16éves korukig?!miert kell 13 évesen nekifogni?!elhiszem h kivancsisag,de akk is!meddig fog ez fajulni?érdekel a véleményetek!
2008. júl. 3. 17:29
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%

Kedves válaszomból idéző válaszadó!

Nem fogom jellemezni a személyiséged, de csak azért mert itt a kérdés megválaszolása a lényeg. Szép dolog az egyház összeomlására várni, kérj meg pár embert, hogy csatlakozzanak hozzád, mert sajnos akadna jelentkező. Tisztában vagy a házasság fogalmával te egyáltalán?..Abból amit írtál tisztán kiderül, hogy nem-javaslom, hogy ne legyen az ez ember aki hozzádmegy vagy elvesz mert akkor vagy nagyon naiv vagy olyan romlott mint te. Nem csak ateista vagy hanem érthetelen is. Tudod a két test egyesülése nem csak a sexet jelenthetia . Nem?.bocs. Igen te vagy a hibás mert nem érted. Azt is elmondom mi lesz ha „vége” egy esküvői misének-Esküt tesznek- úgybizony, had ne idézzem az esküvőn elhangzós esküt mert talán van annyi csöppnyi agyad, hogy emlékezz rá. Azt meg amit a házasság előtti „dolgokról” mondtál nem is jellemezném-szánalmas. Nem a középkori öröklődés a lényeg!-de te ezt nem értheted mert eddig terjed az inteligenciád a házasság előtti tankolásig.Szerinted ezzel vicces voltál?-szerintem egyszerűen nevetséges. A sex igenis szaporodás céljából van az egy dolog, hogy a világ mit tett vele-és én sem azt mondtam,hogy fogadjon mindenki szüzességet házasság előttlSajnos ezt nem sikerült idézned. Végül pedig örülök annak, hogy talán egy mondatomat megértetted.

2008. júl. 5. 21:16
 32/44 anonim ***** válasza:
83%

Végre egy ember!

Én is úgy érzem, hogy marslakónak számítok a mai világban csak azért, mert a férjem lesz az első és egyetlen, akit ennyire közel engedek. 1.sorban nem azért, mert bűn lenne, hanem azért, mert a szexualitás nem játékszer, hanem a teljes egyesülésnek az eszköze, és én 1 emberrel szeretnék csak összeolvadni. Hála Istennek olyan társat kaptam, aki nemcsak elfogadja, hanem tiszteli is bennem, hogy őérte vártam, neki készítettem magam, mint ajándékot. (3 hét múlva esküvő! Juppié!)

Úgyhogy szerintem kitartás, meglátod, milyen sokat nyersz a türelemmel, várakozással! Drukkolok!

2008. júl. 6. 08:49
 33/44 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagy marslakó, csak ritkaság :))

Az én feleségem is 28 éves koráig szűzen várt rám, és én ezt egy nagyon nagy ajándéknak vettem tőle, és szomorú voltam, hogy nem tudtam ugyanazt adni neki. (Én nem voltam hívő fiatalkoromban, csak őt megismerve tértem meg.)

Sajnos az emberek begyöpösödöttnek, prűdnek és bigottnak képzelik azt, aki megpróbálja a szexualitását is Isten parancsai szerint megélni. Pedig a Biblia egyáltalán nem prűd. Az Énekek Éneke például egy csodaszép erotikus költemény, és dicséri a házastársak egymás iránt való szerelmét.

[link]

2008. júl. 7. 16:31
 34/44 A kérdező kommentje:
Orulok, hogy van meg aki igy gondolkodik:)
2008. júl. 7. 22:45
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Én is - így nem nekem kell ezzel szivatnom magam...
2008. júl. 8. 18:40
 36/44 anonim válasza:
72%

A jegyesoktatáson a papunk azt mondta, hogy a "ne paráználkodj" annyit jelent, hogy csak az élményért ne feküdjünk le mindenkivel, akivel kedvünk tartja.

Sokak azt mondják, hogy persze, a katolikus vallás azt mondja, hogy csak gyermeknemzés céljából, blablabla...

Erre is azt mondta a papunk, hogy nem teljesen így van, hanem mivel szeretjük egymást, ezért nem csak lelki szeretetnyújtás van, hanem testileg is szerethetjük egymást, persze normális határokon belül. Az esküvőnk római katolikus templomban volt, római katolikus pap tartotta, vagyis ők nem házasodhatnak, mégis így tanította.

Arról, hogy régebben szűzen mentek férjhez az emberek, van némi véleményem. Természetesen sokszor előfordult, de szerintem ez is egy olyan dolog, hogy hiába passzol két ember egymáshoz mindenben, ha ebben mondjuk nem. Egyébként már úgy is annyi praktikát hallottam erre vonatkozóan a régi időkről, amikor még a nászéjszaka után ki kellett akasztani a "véres lepedőt" az ablakba, hogy még igazán utána sem olvastam, illetve azért a nagyszülők és korosztályuk elmesélései alapján azért annyira nem volt mindenki szűz...

2008. júl. 9. 14:47
 37/44 anonim ***** válasza:
29%
Hát ezelőtt kb 3 évvel én is úgy terveztem,hogy az első majd csak a nászéjszakámon lesz...eltelt 1 év akkor ,ár az volt a vélemnyem h legalább legyek 18 s utána fogok ezen gondolkozdi,most már nem vok szűz,és 16 vok,szal sztem már nem naon tartja magát senki ahoz...
2008. júl. 10. 16:13
 38/44 anonim válasza:
100%

Meg kell vizsgálni azt a korszakot, és azokat a körülményeket, amikor az a bizonyos 10parancsolat oda lett adva az embereknek.

Mózes hozta le a hegyről, 2-szer is, mert első alkalommal az emberek Istennel szembeni "árulását" (bálványimádás...) látva dühében összetörte. Ez az Egyiptomból való kivonulás utáni időben történt, hurrá, szabadok voltak ismét, és történt ez-az, a lényeg, hogy az emberek nem fogták vissza magukat hirtelen jött szabadságukban, és nem csak hogy házasság előtt (sőt, nem is inkább ez volt a baj), hanem - mai szóhasználattal élve - fűvel-fával... Na, ez viszont ahogy ma is, akkor is - függetlenül a többnejűségtől - probléma volt, és galibákat okozott, stb. És azt hiszem, nem kell bemutatni, ha az emberek nem fogják vissza magukat akármilyen területről legyen is szó, egymás ellen fordulnak idővel, az pedig sose vezet jóra, és az ilyen fűvel-fával dolgokból még egészségi problémák is lehetnek - bár ezt lehet, hogy nem fogalmazták meg akkor, de biztos tudták, vagy észrevették.

2008. szept. 29. 22:28
 39/44 anonim válasza:
100%

Újat szerintem nem tudok mondani, el sem tudtam olvasni ezt a rengeteg választ, paff.

De azért elárulom, 18 éves szűz fiú vagyok, úgy tervezem, és magabiztosan hiszem is, hogy házasság előtt nem fogok szexelni. Ezzel a mai világban rendkívül nagy mértékű tisztelettel tudom megajándékozni leendőbelimet. Miért pazarolnám a szüzességem olyanra, aki nem is lesz a feleségem, legfeljebb egy múló kapcsolat... Nem érné meg.

2008. okt. 2. 16:41
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
én eleg fiatal vagyok(14!!),és meg nem is volt baratom de azt gondolom,hogy igenis ki kéne bírni legalább 16-17éves korig...de ha arra gondolsz h a mai róhanó világban a tinik szexuális vágyaik nem állnak meg,lassulnak le.tehát aránylag hamar elvesztik a szüzeségüket...az ha vallásosan neveltek jó,engem is így próbálnak nevelni.sztem nem az a baj,hogy téged vallásosan nevelnek,benned csupán megvan az hogy egy bizonyos ideig nem fekszel le egy fiúval sem...és az a fiú szeret igazán aki ki tudja várni azt a bizonyos időt,és ebből kiderül h amelyik nem annak meg csak arra kellesz,hogy utána elmondhassa a haverjainak...sztem legalábbis!!!
2008. nov. 28. 17:59
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!