Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy új kapcsolatban mennyire kell félni a nemi bajoktól? És mi a teenedő? Kivizsgálás? :S Lehet ilyet egyáltalán kérni?
Sziasztok!
Két hónapja szakított velem a barátom. Én akkor fogamzásgátlót használtam már 5 éve, és ezért nem is hagytam abba - minek borogassam a hormonháztartásom? Most úgy néz ki, hogy van valaki a láthatáron. A gondom csak az, hogy ha komolyra fordul a dolog, akkor előbb-utóbb gumi nélkül menne a dolog, de én félek, hogy elkaphatok tőle valamit.
Eddig két kapcsolatom volt, mindkettő hosszú. Az első srác szűz volt velem együtt, a másodikról pedig tudom, hogy csak egy olyan barátnőjével volt együtt védekezés nélkül, aki vele vesztette el. Magyarán ott nem állt fennt a fertőzésveszély.
Viszont itt nem ez a helyzet, és elég tanácstalan vagyok, hogy ilyenkor mi a teendő...? Én a részemről józan gondolkodású ember vagyok, és ha a párom megkérne, zokszó nélkül elmennék kivizsgálásra, hogy megnyugdjon. De valahogy ezt viszont kérni annyira furcsa lenne. :S
Hozzátenném, hogy ez szerintem ez nem bizalom meg szerelem kérdése. Sajnos a vírusokat és baktériumokat az ilyesmi nem hatja meg. Szóval aki olyan válaszokkal akar bombázni, hogy "ha bízol benne az ilyesmi fel sem merül" az inkább kímélje az ujjait a felesleges pötyögéstől, mert ez hatalmas butaság. Abban sem hiszek, hogy majd megkérdezem őt, mert nem orvos, és főleg nem tudhatja magáról az esetleges lappangó dolgokat megállapítani.
Hüvelygyűrűt használok, amit a partner azonnal megérez, szóval a fogamzásgátló eltitkolása nem járható út, ideiglenesen sem.
Szóval lányok, ilyenkor mi a teendő? Szépen megkérni, hogy mindketten csináltassunk egy komplett kivizsgálást? Ez korrekt, érthető kérés, vagy ennyire hülye lennék?
20/L
Amikor lefekszel valakivel, akkor kapcsolatba kerülsz a szexuális múltjával: az összes volt partnerével és azok összes volt partnerével. Jogos, hogy félted magadat. Ráadásul neked több a vesztenivalód, hiszen egy fel nem ismert fertőzés hegesedést okozhat a méhedben és függelékein, és közvetve meddőséget okozhat. Nem is beszélve a HPV vírusról, amit a méhnyakrák felelősének tartanak.
Szóval igen, ésszerűbb előbb vizsgálatra menni közösen, és ha van valami baj, kikezelni, mint utóbb, amikor már neked is átadta.
Ezt fel lehet vezetni úgy is, hogy menjetek el közösen. Neki is jobb, ha tudja, tőled mit kaphat el (vagy nem), még akkor is, ha te ennek az esélyét kizárod, valószínűleg joggal.
Szar tv csatornák ehez értenek csak hogy pánikot keltsenek.
Meg a h1n1 amit még nyomnak. Régen meg az ebola. Mindig ki kell nekik tlálni valamit.
írtó nagy bunkóság a párod vizsgálatokra küldeni, merthogy nemhiszel neki.
egy normális ember, amint nemi betegsége van, orvoshioz megy és kikezeli magát. senki sem akar fertőzéseket átadogatni a másiknak, mert az baromira égő.
ha nem egy diszkós barommal jössz össze, aki előtted orrba-széájba kefélte az egyéjszakás pi-csdákat, akkor nincsmitől félned.
Teljesen jogos ezt kérned.
Hivatalosan is ez az ajánlott magatartás (ami mondjuk nem jelent semmit).
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!