Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hogy ítélik meg egyes országok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy ítélik meg egyes országokban a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy az USÁ-ban ez szinte már divat és Hollandiában is nagyon efelé hajlik. Azt is tudom, hogy sok arab országban büntetik, helyenként akár halállal is.

Én a köztes országokra lennék kíváncsi.

Pl. Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, a latin-amerikai országokban hogy ítéli meg a közvélemény a homoszexuálisokat? (Mind leszbikusokat, mind melegeket.) Nálunk, én úgy érzem, egyfajta homofóbia és gyűlölet uralkodik irányukban. Máshol is jellemző ez, vagy van ahhol másképp ítélik meg őket (annak ellenére, hogy nem olyan nagy divat, mint mondjuk az USÁ-ban, vagy Hollandiában)?

2009. okt. 13. 12:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Újabb bértollnok...
2009. okt. 13. 12:30
 2/15 anonim ***** válasza:
42%
Amúgy tévedsz, mert nálunk már divat, és pár plázapics@ enélkül nem tart érdekesnek egy embert...
2009. okt. 13. 12:31
 3/15 A kérdező kommentje:

Én a közvéleményről beszélek. Nem egyes emberekről.

A közvélemény pedig (sajnos vagy nem sajnos) a felvonulást dobáló homofóbok gyülekezete.

2009. okt. 13. 12:44
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Az elmúlt években majdnem mindig kinn voltam a felvonuláson mint szervező. A magyar közvélemény nem homofób. Vannak szélsőségesek, akik szerint undorító bu.zinak (trágárságszűrő!) lenni, de nekik szinte mindegy, hogy miért, nekik az a lényeg, hogy gyűlölködhessenek. Ha bu.zi vagy, azért, ha ci.gány vagy, azért, ha zsi.dó vagy, azért, ha né.ger vagy azért, ha román vagy azért, ha hajléktalan vagy akkor meg azért. Ezek az emberek nem jelentős tényezők, bár sajnos egyre hangosabbak. Hamarosan eljön az idő, amikor ezek selejtek visszamásznak oda, ahova valók, és eltűnnek a focipályákról is (remélem). A közvéleményben van egyfajta melegellenesség, de ez csak az információk hiányából fakad. Nekem kedvenc időtöltésem, ha egy társaságban szóba kerülnek a bu.zik, és valaki fennhangon szidalmaz minket, akkor én felállok, és elmondom, hogy én bu.zi vagyok, 6 éve barátom van, szeretem őt, együtt élek vele, és szeretném ha ezt tiszteletben tartaná. Erre legtöbbször zavarba jönnek, elkezdenek magyarázkodni és jön a "de te nem is vagy olyan", te "olyan rendesnek tűnsz". Én akkor elmagyarázom, hogy a barátaim többsége ilyen, és egyáltalán nem jellemzőek ránk azok a sztereotípíák, amik miatt minket támadnak. Sőt, hozzá szoktam tenni, hogy általános tapasztalat, hogy aki hangosan szidja a bu.zikat, az valószínüleg saját, tudat alatti vágyait, szexuális problémáit próbálja lelplezni, és szívesen segítek, ha úgy érzi, szüksége van erre. Ilyenkorra már a társaság java része mellettem áll, és értelmesebb kérdések jönnek, amikre értelmesen kell válaszolni, és akkor az elfogadással kapcsolatos csatát megnyertem. Persze mindenkinek sok száz ilyen csatát kellene megvívnia a családjában, a munkahelyén, a barátai között, és ezt sokan nem vállalják, inkább csendben maradnak, rejtőzködnek. Ők az igazi felelősök, nekik kellene többet tenni, félelem nélkül.

Privát levelekre szívesen válaszolok.

2009. okt. 13. 13:19
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

13:19

hahaha jót nevettem :))

....

nevetséges..

-.-

2009. okt. 13. 15:43
 6/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!!

Hihetetlennek tartom hogy a második hozzászólót leértékeled, az utána következő válaszoló válaszát pedig hasznosnak veszed.

Aki azt írta, hogy nevetséges amit előző válaszoló írt.

Csak grautálni tudok hozzá!!!!!!!

Rohadtul nem értelek, de mindegy.

Ja nyugodtan lehúzhatsz engem is, kattints csak rá a nem hasznos ábrára. ÉLvezd a napot.!!!

2009. okt. 13. 16:35
 7/15 anonim ***** válasza:

Tyű vazz, 13:19, <------------------> ekkora thumbs up Neked.

Kérdésfeltevő: hát ez egy baromi összetett kérdés, disszertációt lehetne írni belőle... Mint láthattuk, Mo.-n sem olyan egyszerű a kérdés (én is úgy látom, hogy a hangos homofóbia inkább valami általános probléma jele, nem azt mutatja, hogy a magyarok en bloc utálják a b.uzikat), hát még más országokban. Általánosan jellemző, hogy a nyugati országokban nagyobb az elfogadottság, mint kis hazánkban. Ez valsz a jóléttel függ össze. Amerikában a jólét, a polgárjogi mozgalmak hagyománya és a szabadelvűség keveredik a jóféle protestáns prüdériával, ezért ott sem olyan egyértelmű a kép. New Yorkban, San Franciscóban pezsgő meleg társadalmi élet van, de a vallási szervezeteknek még Kaliforniában is sikerült elég szavazatot összeszedni a melegházasság érvénytelenítésére, Iowában (egyik legkonzervatívabb állam) viszont a legfelsőbb ügyész egyszerű alkotmányossági vizsgálattal eldöntötte, hogy az egyneműeknek is jár a házasság.

Hollandiában pedig az arab/muszlim kisebbség mozgolódik nagyon, úgy látszik, a nyugati fizetés kell nekik, a nyugati kultúra viszont már büdös (Lásd még Pim Fortuyn, idehaza ált. szélsőjobbosnak meg idegengyűlölőnek titulálták, pedig csak egy meleg politikus volt, akinek nem tetszett, hogy muszlimoktól kell féltenie a biztonságát).

Ha már melegházasság: Európában több országban működik Hollandián kívül (asszem UK, Svédország, Spanyolország), máshol pedig (pl. Dánia, talán Németország, de még Csehország is) regisztrált párkapcsolat van, ami a házasságnál kevesebb jogot biztosít.

2009. okt. 13. 16:53
 8/15 anonim ***** válasza:

hmmm kicsit nagyobb thumbs upot akartam, de lerövidítette :)

16:35, minden regisztrált felhasználó értékelheti a válaszokat. Úgyhogy ha a Tiédet leértékelik, ne a kérdésfeltevőt szidd :P

2009. okt. 13. 16:54
 9/15 anonim ***** válasza:

16:35ös vagyok. Nem én tettem fel a kérdést.

A 2 válaszoló szerintem jó választ adott, nem tudom miért húzták le. Ennyi

2009. okt. 13. 20:47
 10/15 anonim ***** válasza:
El szeretnék költözni az arabokhoz...
2009. okt. 13. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!