Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik azt sokan, hogy minden suliba tanulnak biológia órán a szexről?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 09:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem pont a szexről de a nemi szervekről tanulnak biológián. Ha jól tudom akkor 8.o-ban a test felépítésével foglalkozik az anyag és abban bent van a női és férfi nemiszerv is.De ahogy ezt a világot látom lassan a 14 évesek többet tudnak a szexről mint a tankönyvek (sajnos)
2009. szept. 20. 09:50
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
20 évvel ezelött én is tanultam 7. Osztályban. A női és férfi szaporítószervek volt a tananyag neve.
2009. szept. 20. 09:53
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Én 6 évvel ezelőtt tanultam 7.-ben. És elvileg felvilágosító órát is köteles tartani minden iskola. Ha ezt az iskola nem teszi meg, akkor a szülő feladata.
2009. szept. 20. 09:59
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

6 éve nekem is volt, TANANYAG, benne van a könyvben a férfi és női külső és belső nemi szervek, mi hogy működik, hogy lesz a baba, stb.

Meg lennék lepődve, ha ez nem lenne benne.

Plusz felvilágosító órák tömkelegei voltak.

2009. szept. 20. 10:12
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Az én általános iskolámban a könyveb 6.ban és 8.ban is benne volt a könyvben a férfi és női nemiszerv meg annak működése stb. De a mi tanárunk azt vagy direkt hagyta ki, vagy csak sose volt rá időnk nem tudom, de nem tanította meg. Felvilágosító órán meg csak a női nemiszerv működését magyarázták meg a betétekről, tamponokról. Szerintem már akkor is kellett volna.
2009. szept. 20. 10:53
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
mert elvileg így kellene lennie, de a legtöbb tanár inkább elkerüli a kényelmetlenséget és kihagyja...és mi csodálkozunk,hogy milyen felvilágosulatlanok a fiatalok...mi is csak a tömény biológia részéről tanultunk a szexnek(szervek,kromoszómák,embrió fejlődése)... de semmi egyéb nem volt megemlítve, amit jó lenne ha tudna egy tizenéves...még az óvszer sem...pedig tényleg benne van a tananyagban 1 óra szexuális felvilágosítás...vagy biológia órán,vagy egy külön időpontban...
2009. szept. 20. 11:15
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha a tanárod a mi világban él akkor tisztában van vele, hogy minimálisan el kell beszélgetnie veletek a szexről még ha nem is konkrétan ebben a formában. Nekünk a biológia tanárunk is beszélt dolgokról, jó mondjuk mi figyeltünk és kérdeztünk is meg jött felvilágosító emberke is de ezen felül még én is utána néztem/utána nézek dolgoknak, ha valamiben nem vagyok biztos. Amit írtál az elég hülye kérdés volt... szerintem. Amúgy ha nem beszélnek neked konkrétan a szexről akkor is kiderülnek biológia órán azok a dolgok amikre ha figyelnétek elkerülhető lenne ez a sok számunkra egyértelmű kérdés...
2009. szept. 20. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
sőt, nemhogy általános suliban tanulnak a nemiszervekről és működésükröl, de még gimnáziumban is. Az egy dolog, hogy az osztály többnyire végig röhögi az órát, ez főleg a fiúkra jellemző, de majd ha odakerülnek és csak annyit tudnak, hogy hova kell dugni, akkor elég nagy gázban lesznek.
2009. szept. 20. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:
tavalyi (8-os) könyvünk végén benne van de nem jutottunk el odáig idén meg nincs biosz szoval ez valszeg kimarad :D
2009. szept. 20. 12:22
 10/13 anonim ***** válasza:
10.es vagyok még soha nem esett ilyesmiről szó bioszon, a nemi szervekről sem.
2009. szept. 20. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!