Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hány éves kortól engedett a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hány éves kortól engedett a szex jogilag?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy a 14. életévet be kell tölteni. És a petting megengedett 14 alatt? (Nem 8-9 évesekre gondolok, 13 évesekre) Még csak 15 vagyok, nem csinálok ilyet, csak felmerült bennem ez a kérdés, így megkérdeztem.
2009. szept. 14. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
14 éves kor alatt szexuális zaklatásnak minősül a petting, maga a szex pedig liliomtiprásnak.... felette azt csinál a gyerek, amit akar...elég szomorú...
2009. szept. 14. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Hát ez kicsit bonyolult a 14. az valóban az alap. tehát, aki 14. életévét betöltöttel közösül az nem követ el bűncselekményt. De nézd meg itt van , hogy mi a megrontás, erre vonatkozó része:

Btk. 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig, illetőleg egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1), illetőleg a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény sértettje az elkövető hozzátartozója, avagy az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll.

Tehát az is számít, hogy az elkövető hány éves. A peeting az a fajtalanságnak felel meg.

2009. szept. 14. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, amit az első írt az hülyeség, nincs olyan a magyar jogban, hogy szexuális zakltás és olyan sem hogy liliomtiprás!!!
2009. szept. 14. 11:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár az elsőt nem nagyon értem. A másodikért nagyon hálás vagyok, hogy leírta nekem (Ha jól tudom akkor a Magyar Büntető Törvénykönyvből:)) KÖSZÖNÖM
2009. szept. 15. 08:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor jogot tanultunk, még 18 évet be nem töltött személyeknek 12 év volt az alsó korhatár, de ahogy látom ezt törölték. :-D Szóval 14 év alatt elvileg teljesen tilos...
2009. szept. 18. 01:19
 6/6 anonim ***** válasza:
14
2010. dec. 28. 20:36

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!