Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Néha kicsit vérzek szex után! Ez mitől lehet?
17 éves lány vagyok, már több mint 2 éve nem vagyok szűz.
Eddig 3 barátommal feküdtem le. A mostanival már lassan másfél éve együtt vagyunk, gondolom érthető, hogy ennyi idő alatt már elég sokszor szeretkeztünk.
Amikor elvesztettem a szűzességem, nem véreztem.
Mostani barátommal néha viszont előfordul. Miért lehet ez? Talán mert vadul csináljuk ? Nem azt mondom, hogy úszok a vérben, de szex után elmegyek wc-re és arra leszek figyelmes, hogy a bugyimon van egy kis vér :S
Mitől van ez ? Egyáltalán normális dolog ez ?

hello!
Hààt, nem tudom...szerintem nem normàlis dolog.
Erdemes lenne a kovetkezo nogyogyàszati vizsgalatkor megemliteni mindenképpen a dokinak.
Ami sajnos biztos ( és most egyàltalàn nem ijesztgeni akarlak), a szex utàni vérzés pl a chlamydia egyik tunete, illetve a " cervicalis dysplasia" -é ( ez a méhnyakràk megelozo àllapota), persze ezzel nem azt akartam kozolni, hogy juuuj de beteg vagy, rengeteg minden okozhatja még, de -és mondom, az én véleményem, nem vagyok nogyogyàsz-, jobb lenne megemliteni az orvosnak legkozelebb, nemcsak gyogyszert iratni szaladgàlni hozzà, hanem minden fontos vizsgàlatot rendszeresen elvégeztetni)
nem járok nőgyógyászhoz :S nem szedek gyógyszert... de majd szeretnék:)
köszi a válaszokat, remélem nincs komolyabb bajom

Na, ez elég gond, hogy nem jársz nőgyógyászhoz!!! Iszonyú felelőtlenség!!! Én már akkor is jártam, amikor még nem is szexeltem.
A szexuális élet megkezdése után legalább évente kell járni rákszűrésre. A méhnyakrák kialakulásában az aktív szexuális élet és a partnerek által közvetített HPV vírus nagyobb kockázatot jelent már fiatal korban is. A méhnyakrák lassabban alakul ki, mint a többi ráktípus, ezért magasabb a túlélési rátája - ha időben elkapják. Ehhez azonban legalább évente menni kell rákszűrésre!!!
A másik, hogy nekem is van szex után néha pecsételő vérzésem, de én legalább tudom, hogy mitől. Van egy méhszájsebem, ami azt jelenti, hogy a méhnyálkahártya sejtjei túlburjánoztak a méhnyakon kifelé, és ott is megtelepedtek. Az orvossal évente megnézetem, hogy nem fajul-e el, nincs-e szükség műtétre.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!