Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lehet az, hogy szex alatt remegek és alig kapok
levegőt?
Lehet azért is mert izgulsz (stressz), magas vérnyomás (izgalmi állapotból adódóan), de az is lehet, hogy asztmás vagy. Nem fogyasztasz túl sok koffein tartalmú italt/ételt? Mert az is okozhatja. De a legjobb ha elmész ezzel a problémáddal egy orvoshoz. (Labor vizsgálat, terheléses vizsgálat, pulmonológiai vizsgálat) és akkor meg tudják mondani, mi okozza a panaszaid.
Egyébként régóta fenn áll ez a probléma? Vagy csak nemrég jelentkezett?
2011. aug. 5. 17:46
22/24 A kérdező kommentje:
Nem szoktam kávézni, csak nagyon ritkán, energiaitalt meg abszolút nem iszok. A vérnyomásom az elég magas sajnos. Ez a jelenség már a kezdetek óta, kb. 19-20 éves korom határán fennáll, tehát másfél éve, vagy még hamarabb kezdődött (amikor elsőnek szexeltem). Most jelenleg nincs barátnőm, de amíg volt fennállt a probléma és kínos volt nekem, a páromnak nem nagyon, mert ő annyira nem érzékelte ezt mint én, csak a lihegésemből tűnt fel neki, hogy nem szokványos és folyton mondogatta, hogy "nyugiii, csak lassan...".
Akkor nagy valószínűséggel a magas vérnyomás (hypertonia) okozza a tüneteidet. Mivel a magas vérnyomás tünetei a nehézlégzés, szédülés, mellkasi fájdalom, fejfájás, idegesség, stb.
Nem vagyok orvos, de több mint valószínű, hogy magas vérnyomás okozza, és ez nem játék (idővel kihat a vesékre is, az agyi erek is nagyobb igénybevételnek vannak kitéve ezáltal fennáll az agyvérzés veszélye is! El kell menned egy kivizsgálásra, ahol megállapítják a kezelést (valamilyen vérnyomáscsökkentő gyógyszert írnak fel neked
(az előző voltam)
Ha lehet mihamarabb menj el orvoshoz (a körzeti dokihoz, majd ő mondja meg a további teendőket)
Majd értesíts, hogy végül is hogy alakul, (írj privátban)
2011. aug. 5. 20:56
24/24 ZeaMais válasza:
Szia, Nekem is van hasonló. Nem pont ilyen. A remegés onnan jön, hogy nagyon érzékeny az idegrendszered. Valószínű az a fajta ember vagy, aki tele van érzelmekkel. Én is ilyen vagyok. Nagyon mélyen átélem a dolgokat nem csak testileg, de egész vertikumában. Ha nagyon szerelmes vagyok, akkor elég ha meglátom azt a másik embert. Az izgalomtól nekem is van légszomj szerű tünetem. Ez gyakoribb azoknál, akik hangokat is adnak ki. Mert ezzel együtt már elég nehéz konkrétan lélegezni. Én nyelni sem tudok. Azt vettem észre, hogy ha izgatott leszek, nálam megvastagodik a nyálkahártya. Ami az orromban konkrétan úgy jelentkezik, hogy eltünik a keresztmetszet, és valóban nem kapok levegőt. Az orromon nem. Csak ha már vissza nyugodok. Azt mondják van ez a hisztamin nevű anyag, ami ezt okozza, ezt a szervezet maga is előállítja, meg nagyon sok van élelmiszerben, és nagyon nehezen bomlik le. Ezért ha massziroznak egy embert, már magától ettől is eldugul az orra. A remegés nálam jobb, ha megismerem a másikat, és már át tudom vele élni totális biztonságot stb.... Szerintem ezen ne rágd magad. Mert ez leginkább azt jeleti hogy mélyen éled meg ezeket a dolokat. Testi és egyéb szinten is.
jan. 10. 20:31