Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a menstruáció rendben van, akkor nem lehet beszélni meddőségről ugye?
Figyelt kérdés
2011. aug. 1. 15:52
1/9 anonim válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Attól még lehet valaki meddő, hogy rendszeresen menstruál.
2/9 anonim válasza:
Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Lehet a menstruáció rendben, ha pl. a petevezető nem átjárható, akkor is lehet valaki meddő.
3/9 anonim válasza:
De igen, attól még lehet valaki meddő, hogy normális a menstruációja. A menstruáció egyrészt a normális hormonműködésről, másrészt a méhfal ciklusos megvastagodásáról (mélyebben nem mennék bele) ad "tájékoztatást", azonban például a petesejtekről nem. Lehet, hogy ettől még nincsenek megtermékenyíthető petesejtek, vagy a méh nem képes befogadni egy embriót stb. Szóval a meddőségnek számos oka lehet, s sajnos az, hogy valaki menstruál, nem garancia rá, hogy gyermeke is lehet.
4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Hát, szomorú dolog ez. És ez általába csak akkor derül ki, ha sor kerülne a babára? Máskor nem is tud, vagy nem derítik ki?
2011. aug. 1. 16:01
5/9 anonim válasza:
Ha a mensivel minden rendben, akkor nem nagyon szokott felmerülni ez a kérdés, így nem is derül fény a dologra, amíg nem kezdenek babával próbálkozni. Bár van, aki már előtte elmegy tesztet csináltatni, hogy lehet-e gyerek, de inkább az a gyakori, hogy ha nem jön össze bizonyos idő után, akkor fordulnak orvoshoz.
Egyébként akkor neveznek egy párt meddőnek, ha 1 évi próbálkozás után sem jön össze a baba. Ilyenkor mindkét felet meg szokták vizsgálni, hogy nincs e gond.
6/9 anonim válasza:
nekünk 8 honapja nem jön össze.és vagy meddö valamelyikünk,vagy teljesen felboritott a bogyó mindent és nincs is peteérésem mert valaha is szedtem.és msot kezd kijönni ez a felborult minden,elözöleg 3hetet késett most is több mint 3 hetet...
7/9 A kérdező kommentje:
utolsó: bár én még csak érdeklődtem, nincs ilyen az ismerősi körünkben, de biztos nem lehet egy kellemes dolog. Kitartás, hátha összejön!!!
2011. aug. 1. 16:13
8/9 anonim válasza:
Érdemes több nőgyógyászhoz is elmenni kivizsgálásra.Unokanővéremnek mondta több orvos is,hogy nem lehet gyermeke.És láss csodát,5 év után orvost váltott,aki petevezetékfúvást csinált rajta,és már a 3.babóját hozta nemrég a világra :)Mind egészséges! :)
9/9 A kérdező kommentje:
:)
2011. aug. 1. 16:23
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!