Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Befolyásolhatja a beállítottsá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Befolyásolhatja a beállítottságot egy (gyermekkori) trauma?

Figyelt kérdés

Egy 17 éves haverom bevallotta hogy meleg. Nincs is ezzel semmi probléma/problémám. Viszont nemrég tudtam meg hogy még kiskorában (kb. 6-8 évesen) orálra kényszerítette (elnézést a kifejezésért) pár kancigány.

És akkor arra gondoltam h talán ezért lett meleg? Persze már nem változtat semmin és mondom, engem nem izgat h pasikra bukik... de hallottam ilyet... és azt is kimutatták hogy pl. egy csaj, akinek anyahiánya van, anyai szeretetre éhezik ami később szexuális vonzalommá válik. Szerintetek? 19F

2011. júl. 21. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez mind butaság, biztos nehéz volt ilyet kitalálni.Ha a barátodat kiskorában megeröszakolták akkor utálja a pasikat és nem öket akarja. Logikus nem?
2011. júl. 21. 22:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Már bocs, mit volt nehéz kitalálni? -.-"

Igen, így lenne logikus... és utálja a pasikat. Mármint persze akarata ellenére vonzódik hozzájuk, viszont nem tud normális kapcsolatot kialakítani a régi emlékek miatt. Vagyis csak erre tudok következtetni, mert mindig odavan, hogyha összejön valakivel, de ha már csókra kerül a sor, menekülne az egész elől...

2011. júl. 21. 22:37
 3/7 anonim ***** válasza:
elképzelhető,nem tudom. mindenkire más hatással van egy-egy trauma, vagy környezet.
2011. júl. 21. 22:54
 4/7 anonim ***** válasza:
sztem lehet..és sajnálom a haverodat..Te meg rendi vagy h foglalkozol vele:)
2011. júl. 21. 22:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem befolyásol. A szexualitás ettől sokkal mélyebben alakul ki, jóval korábban. Eléggé 19. századi gondolat, hogy a szexualitást az anyahiány vagy apahiány okozza. Jóval korábban megvannak már a kezdemények, de a testi és szellemi érettség csak kamaszkorban alakul ki melléjük.

Amint a fennt mellékelt példa mutatja, a nemi erőszak túlélőinek nem változik meg a szexulális orientációja, csupán az emberekbe vetett bizalma, illetve a szexuális étvágya csökkenhet.

2011. júl. 21. 23:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, előfordulhat. szakemberhez kellene fordulnia, aki feltárja, hogy ez-e az oka vagy nem.
2011. júl. 22. 00:18
 7/7 A kérdező kommentje:

23:06os! Én kérek elnézést hogy nem vagyok jártas a meleg témában... Annyira nem érdekel az egész, mindössze a haverommal törődöm.

Utóbbi! pszichológusról hallani sem akar, és elmondása szerint ő túltette magát a zaklatáson...

2011. júl. 22. 17:35

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!