Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Az azonos neműekhez vonzódókat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az azonos neműekhez vonzódókat miért hívják melegeknek, miért ezt a szót használják rá (többek közt)?

Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ezt én sem értem miért pont melegek ;) én melegvérű vagyok és van amikor a csaj mondja fú de jó melegvagy... elkezdek mosolyogni , erre nevetve mondja hogy nemúúúgy és ad 1 puszit némikor :D szóval komolyan nemtudom , de nekem így jó :D
2011. jún. 22. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

jó kérdés.

mivel ők homoszexuálisak, inkább homóknak vagy homiknak vagy homároknak kéne csúfolni.

hogy a meleg honnan jött, azt nem tudom

(amúgy nincs bajom a melegekkel. van homoszexuális ismerősöm és szeretem. szóval ne értsetek félre. én csak válaszoltam XD )

2011. jún. 22. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Talán onnan, hogy homoszexuális -> homo -> homokos -> olyan vagy, mint a tengerpart, meleg és homokos -> meleg.

Az oroszoknál például világoskékeknek hívják őket, valószínűleg hasonló nyelvi okok miatt.

2011. jún. 22. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A XX. század közepén is használták, de akkor sokáig bizalmas jellegűnek számított - a "hideg" (frigid) ellentétjeként. Mivel "állítólag" a homoszexuális férfiak hevesebbek, forróvérűek. (Nőkre ritkábban használják a kifejezést, inkább férfiakra vagy egy vegyes társaságra.)

1996-ban vált hivatalossá (a Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság kérelmére), és elveszítette az addigi jellegét, politikailag korrekt kifejezés lett.

2011. jún. 22. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tengerpartos is jó válasz, meg az a XX. századi forróvérűs is. Érdekességképp a spanyoloknál a melegeket "mariposa"-nak hívják, ami pillangót jelent; ez onnan ered, hogy a börtönben, akire pillangót tetoválnak, az önként lesz k*rva. A másik neve "marica", ami szarka, na ezt már nem tudom honnan.
2011. jún. 23. 01:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha már spanyol: az olaszok, ha b.ziznak, azt mondják, hogy "édeskömény" (finocchio). (Ott a korrekt kifejezés a gay.)
2011. jún. 23. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Talán mert több melegség van bennük, több szeretet, kedvesség, finomság. Csak sajna, mivel ezeket a jó tulajdonságokat -merthogy ezek igenis jó tulajdonságok- a nőkhöz kötjük, ezért sokan utálják őket igazságtalanul.
2012. jan. 14. 06:49

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!