Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az azonos neműekhez vonzódókat miért hívják melegeknek, miért ezt a szót használják rá (többek közt)?
jó kérdés.
mivel ők homoszexuálisak, inkább homóknak vagy homiknak vagy homároknak kéne csúfolni.
hogy a meleg honnan jött, azt nem tudom
(amúgy nincs bajom a melegekkel. van homoszexuális ismerősöm és szeretem. szóval ne értsetek félre. én csak válaszoltam XD )
Talán onnan, hogy homoszexuális -> homo -> homokos -> olyan vagy, mint a tengerpart, meleg és homokos -> meleg.
Az oroszoknál például világoskékeknek hívják őket, valószínűleg hasonló nyelvi okok miatt.
A XX. század közepén is használták, de akkor sokáig bizalmas jellegűnek számított - a "hideg" (frigid) ellentétjeként. Mivel "állítólag" a homoszexuális férfiak hevesebbek, forróvérűek. (Nőkre ritkábban használják a kifejezést, inkább férfiakra vagy egy vegyes társaságra.)
1996-ban vált hivatalossá (a Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság kérelmére), és elveszítette az addigi jellegét, politikailag korrekt kifejezés lett.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!