Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Herpesz, mindenképp fertőz-e?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Herpesz, mindenképp fertőz-e? :- (

Figyelt kérdés
Soha nem volt még herpeszem, így azt sem tudtam milyen is. Egy délutánra egy kis piros folt jelent meg a számon, de azt gondoltam egy kis pattanás alakul ki. A probléma az, hogy én aznap éjjel együtt voltam a párommal, aki meg is csókolt és orális érintkezés is történt közöttünk. Másnap délutánra láttam, hogy ez nem pattanás hanem pici hólyagok jelentek meg, és rájöttem mi is ez valójában. Nagyon megijedtem, mert tudom hogy a herpesz fertőző és nagyon félek, hogy átadhattam a páromnak, esetleg még a nemi szervén is megjelenhet. Mennyi az esélye, hogy megfertőztem? Minden esetben átadható a herpesz, vagy ez függ a másik immunrendszerének állapotától és egyéb tényezőktől? Nagyon bánt a dolog, de nem tudtam hogy ez herpesz amikor megjelent, mivel soha életemben nem volt rajtam... :-(
2011. jún. 19. 09:56
 1/3 anonim ***** válasza:
2011. jún. 19. 10:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a wikis cuccot mennyire olvastad át.

A herpeszt ha egyszer megkapja az ember örökre benne marad és akár egy puszival is átadhatja az ember.

Tünetei azonban lehet, hogy évekig nem jön ki lehet soha.

Nekem állandóan herpeszem van és véletlen ittam egy csaj után akinek soha nem volt herpesze és nekem tőle jött ki szóval ő is fertőzött csak még soha nem volt tünete.

A párodnak a szájherpeszt nagy vlószínüséggel átadhattad ( lehet hogy lesznek neki is tünetei lehet nem), de a nemi szervi herpesz más fajta, tehát a nemi szervén fix, hogy nem jön ki szerintem.

Amúgy hevizos vagy zovirax, nem nyomkodjuk, nem nyaldossuk, ne érjen lehetőleg vízhez. És 5 napon belül volt nincs hólyag:)

2011. jún. 19. 10:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Elolvastam a wikipédiás cikket és sok más orvosi oldalon lévő írást is átolvastam részletesen.

Tehát ha jól értelmezem, előfordulhat hogy átadtam a fertőzést ugyan,de akár hónapokig nem jön ki mondjuk rajta?

Sajnos azt olvastam,hogy már az ajakherpesz is átvihető a nemi szervekre, és ez nagyon aggasztó. Sőt ami számomra riasztó, hogy :

"A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a fertőzés az esetek csupán 20 százalékában produkál tüneteket, 20 százalékában teljesen tünetmentes, a maradék 60 százalékról pedig egyszerűen nem derül ki a fertőzöttség. Így sokkal könnyebben tovább lehet adni és el lehet kapni, anélkül, hogy tudnánk róla."

Nem gondoltam volna, hogy ilyen alattomos ez a dolog.

Bízom benne,hogy hátha mégis elég erős a szervezete és az immunrendszere és mégsem kapta meg. Ez azért még elképzelhető,nem??

2011. jún. 19. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!