Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Az ember maga tehet arról, ha...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ember maga tehet arról, ha parafílikus?

Figyelt kérdés
Mert engem úgy neveltek, hogy nem bántjuk a másikat azért, amiről nem tehet. És főleg nem nevezzük beteg büdös perverz állatnak.
2011. jún. 9. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
"A parafília a pszichológiában és a szexológiában olyan rendellenes szexuális viselkedés, amelynek lényege valamely tárgyhoz, speciális szokáshoz, illetve serdülőkorúnál fiatalabb emberekhez való vonzódás szexuális örömforrásként.[1] A DSM-IV ezek legtöbbjét mentális zavarként sorolja be.[2]"by wiki
2011. jún. 9. 11:44
 2/12 A kérdező kommentje:
ez nem válasz a kérdésre
2011. jún. 9. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:
"Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) magyarul kb. Mentális rendellenességek kórmeghatározó és statisztikai kézikönyve."by wiki
2011. jún. 9. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Mentális zavar,tehát nem tehetsz róla.Első voltam.
2011. jún. 9. 11:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha mentális, akkor nem, márpedig ezt írták az előző válaszolók!!!
2011. jún. 9. 11:47
 6/12 Smartguy86 ***** válasza:
Lehet szerzett is, amennyiben valakinek olyan élményei vannak serdülőkorban, vagy azelőtt. Most itt nem feltétlen családon belüli zaklatásra kell gondolni, sok dolog lehet - pl filmek hatása, egyebek. De igazából az, hogy valaki valamit izgatónak talál, az valószínűleg nem befolyásolt, hanem veleszületett mentális "rendellenesség" - szóval...
2011. jún. 9. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem veleszületett, hanem szerzett tulajdonság. A gyermek/serdülőkorban ért hatásoknak tulajdonítható. A szexualitás az embereknél tanult tulajdonság (kivétel a homoszexualitást, ahol fellép a genetikai tényező is, de ezért is nem parafília). Deviáns szexuális magatartás, tehát a perverz jelző helytálló. Néhány esetben pedig a többi is lásd. pedofília.
2011. jún. 9. 11:58
 8/12 anonim ***** válasza:

szerintem nem jó oldalról közelíted a kérdést.

az embereknek vannak veleszületett, meg szerzet vágyaik, hajlamaik. mindenkinek.

ezen vágyak, hajlamok egy része, főleg ha kiéli, megvalósítja őket, veszélyesek lehetnek egy másik emberre. az ember szerintem abban különbözik az állattól, hogy képes a vágyaival szemben cselekedni. az embernek kutya kötelessége azon vágyait elnyomni, amik más embernek kárt okozhatnak. ha erre egyedül nem képes, akkor a kérjen segítséget, ha nem kér segítséget, sőt nem is akarja ezen vágyait elfojtani, akkor nekünk jogunk van hozzá, hogy utáljuk, sőt ahoz is van jogunk, hogy ameddig a vágyai veszélyt jelentenek másokra, addig a cselekvési szabadságát is korlátozzuk.

nem akarok arról nyitát vitni, hogy mi veszélyes másra és mi nem, mint ahogy arról sem, hogy mekkora veszélyesség az, amitől jogunk van korlátozni a személyes szabadságot. ez egy elég tág terült, órákat lehetne azon vitatkozni parttalanul, hogy ki miként is gondolja. csak egy alapelvet írtam le.

2011. jún. 9. 12:09
 9/12 Smartguy86 ***** válasza:

11:58 - szerintem tévedsz abban, hogy a szexualitás maga tanult tulajdonság! Az embernél épp úgy ösztönös a fajfenntartás igénye, mint a "többi" állatnál. Valószínű, hogy az aberrációk egy része is ilyen ösztönös viselkedés - gondolok itt a megalázkodásra, a szadista és mazochista hajlamokra, a kötözésre ("kötöttség"), nemi erőszakra - ezek ugyanis sok állatnál is megfigyelhetők, csak náluk nem tekintünk rá úgy, mint perverzió.

Olvasnivaló:

[link]

2011. jún. 9. 12:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Utánaolvastam, de nekem van igazam. A fajfenntartás alapvető, veleszületett tulajdonság (ezért is tekintjük veleszületettnek a homoszexualitást), a "mikéntje" viszont tanult, tehát a környezeti hatásoktól függ. Legalábbis a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete szerint :D
2011. jún. 9. 12:24
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!