Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel lehetne helyettesíteni, vagy mit csináljak, hogy leszokjak erről?
Tudom, hogy ez rettentő undorítónak vagy legalább iszonyúan furcsának fog esetleg hatni egyeseknek, de nem fake, és remélem kapok egy vagy két komoly, használható tanácsot, mert engem ez komolyan zavar, és változtatni szeretnék, de nem tudok.
Szóval van egy rossz szokásom, hogyha egyedül vagyok, és épp tanulok vagy beadandót vagy ilyesmit írok, akkor közben tépkedem a fanszörzetem, általában szálanként. És ha van egy-két erős szál, azt sodorgatom az ujjaimmal. Vagy a számba veszem, és a nyelvemmel/ajkaimmal pödörgetem.
Ez valahogy megnyugtat és segít koncentrálni, de hát elég gáz. A legrosszabb meg ügye ahogy a fanszőrzetem kinéz... Próbáltam már úgy leszoktatni magam erről, hogy leborotváltam ott lent, de azt meg nem bírja a bőröm, kipörsög, begyullad tőle. Gyantázni nem szeretném ott, meg lehet allergiás is vagyok rá valamilyen szinten. Szintén epilálni se szeretném.
Meg magával, hogy szőrös nincs bajom, csak ezt a tépkedést kéne valahogy befejeznem, de nem megy, akaratlanul is ezt csinálom amikor egyedül vagyok és így koncentrálni kell.
Hajammal nem igazán csinálom ezt, mert elég vékonyszálú, épp azt "szeretem" a fanszőrzetben, hogy olyan erős maga a szál.
Lehetne ezt valamivel helyettesíteni? Hogy mást birizgáljak, pödörgessek stb hogy tudjak koncentrálni.
Ráadásul nemrég lett barátom, és még nem feküdtem le vele, de addigra szeretném rendbehozni a fanszőrzetem, nem akarom, hogy így lássa. Ráadásul ő eléggé szereti a természetességet, szal gondolom a szőrősebb jön be neki...
Előre is köszönöm, aki megpróbál segíteni annak.
És tudom, hogy nagyon gáz, éppen azért szeretnék megszabadulni ettől a rossz szokástól.
Húúúúúúúúú ezt még olvasni is furcsa volt nem hogy belegondolni, először azt hittem pasi vagy.
Ilyet még sose hallottam, lehet rágóznod kéne vagy elmenni legyantáztatni tényleg, mert akk kevesebb az esélye annak hogy ezt csinálod vagy Veet szőrtelenítő krém/gél/hab, nem tudom már milyen ami biki vonalra is jó és akk azt nem kell gyantázni. Meg egészségesebb is, meg így kevesebb az esélye h pl, lapostetűd lesz vagy valami. Természetesség? Szerintem ma már ez a természetes.
Vagy vegyél tenisz- vagy szivacslabdát és azt szorongasd és birizgáld a kezeddel. Vagy ha hallgatsz közben zenét, akkor utánozz dobolást, bár az jobban elvonja a figyelmet pl. a tanulástól. Vagy pörgethetsz az ujjaid között tollat/ceruzát, szóval bármit ami leköti a kezeidet.
Ez is pótcselekvés, én pl. dohányzom, az társadalmilag kicsit elfogadottabb, de ha körülnézel milyen "segédeszközöket" ajánlanak leszokáshoz dohányosoknak, onnan vehetsz még ötleteket.
Fentebb már leírtak pár leszokási módszert, új most nem jut eszembe.
Ha borotvahabbal, óvatosan borotválod nem lesz baj. Vagy használhatsz szőrtelenítő krémet is.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!