Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hogyan tudom elmondani egy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudom elmondani egy nőnek, hogy szerintem nem illünk össze a vallás miatt?

Figyelt kérdés
Mert ő hívő, én meg nem, és ez már alapjaiban megváltoztatta a hozzá való viszonyomat. Most már bizonyosan tudom azt, hogy emiatt nem illünk össze.
2011. máj. 11. 15:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

Én sem járnék vallásos emberrel. És nem foglalkoznék azokkal akik feljebb leszóltak, mivel a valláson kívül is lehet jópár ok, amit miatt nem tudod megérteni a másik gondolkodását, túl távol áll tőled - biztos, hogy a valláson kívül van más, amit ők nem fogadnának el (a sok mondvacsinált lerázós indokkal ellentétben, amit manapság sokan előszeretettel használnak, én ezt azért komolyabb érvnek látom). Az én meglátásom szerint (átlagban persze) a vallásos emberek nagyobb része prűd, és nem gondolkodik valami logikusan. Én sem vagyok földhözragadt, de belőlük a racionalitást, a "józan észt" hiányolom. Ha valaki nem tudja bevenni ezt a kanyart, miért kéne ragaszkodnia a másikhoz, mikor úgyis csak nézeteltérések lesznek belőle? Lehet lepontozni nyugodtan...

21/L

2011. máj. 11. 17:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés, de megpróbálok válaszolni. Én gyakorló katolikus VOLTAM, de több okból kifolyólag (a házasság előtti szex, és a válás-újraházasodás tilalma miatt) már nem vagyok az. Ennek ellenére nyugodtan választanék vallásos lányt páromul.

Rátérve a Te esetedre: semmi bajod nem származik abból, ha templomi esküvőtök lesz, azt azért az Egyház engedélyezi, ha már az egyik fél gyakorolja a hitét. Azonkívül néhányszor Te is elmehetsz vele misére. Szerintem mondd meg neki, hogy egyházi ünnepekkor hajlandó vagy vele, azért elmenni, máskor nem. Ha ebbe beleegyezik, akkor RENDBEN, ha nem egyezik bele, hát, akkor már nem tudok tanácsot adni, Neked kell döntened...

2011. máj. 11. 19:00
 13/15 A kérdező kommentje:

ma 19:00

Nem tudom, lehet a kérdésből nem volt leszűrhető bizonyára: én ateista vagyok, és számomra nem létezik másfajta világnézet. Azaz, hiába mondják, hogy a felhők felett ül a nagyszakállú, ha egyszer nem látom azt, hogy ott ülne, akkor nem fogom azt elhinni, hogy ott ül.

A hit gyakorlásáról pedig azt tartom, hogy ha valaki ezt teszi, azt tegye kizárólagosan a saját meggyőződéséből, és ne másból. Főleg nem szerelemből. Ja, egyébként nem is vagyok szerelmes belé egyáltalán.

2011. máj. 11. 19:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de az ilyen fajta ateizmus szinte hitnek minősül. Egy teremtő létezését bizonyítani nem tudjuk, de egyelőre megcáfolni sem. A legtávolabb az áll a hittől, ha semmilyen meggyőződésed nincs erről.
2011. máj. 11. 20:08
 15/15 anonim ***** válasza:
19:00 vagyok. Bocs, hogy csak most néztem meg, és látom, hogy adtál már viszontválaszt. Kibe nem vagy szerelmes? A barátnődbe, vagy az Istenbe? Ezt nem értem egészen...
2011. máj. 16. 18:15
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!