Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mikortól nem büntetik a szex-et?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól nem büntetik a szex-et?

Figyelt kérdés
én vagyok 15/f a barátnöm 14/l ha lefekszünk lesz belölle valami baj?
2011. máj. 10. 18:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Csak, ha ő nem egyezik bele az aktusba.
2011. máj. 10. 18:20
 2/9 thegodswhip ***** válasza:
60%
4es nyelvtan átlagot el kell érni előtte.
2011. máj. 10. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
13%
Nem csak a zoofil,nekrofil meg pedofiloknál büntetik? Nem is tudtam hogy a normális szexet is....O.o ez nekem új.
2011. máj. 10. 18:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Van egy ilyen legenda, miszerint régen Angliában csak királyi engedéllyel lehetett szexelni, és ha valaki engedélyt kapott rá, akkor kitették, hogy "Fornication Under Consent of the King", persze ez csak legenda :D
2011. máj. 10. 18:27
 5/9 nicole5335 válasza:

Ha beleegyezik (és ezen álláspontja később sem változik, ergo nem akar sem ő sem az anyukája feljelenteni) akkor semmiképpen nem lehet belőle baj.

Egyébként úgy tudom úgy van, hogy 14 éves kor alatt büntethetik, teherbe ejtés esetén, ha 18 év fölötti a másik fél, őt vonják felelősségre.

2011. máj. 10. 18:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan lefeküdhetsz vele!

14 év fölötti gyerek azzal csinálja, akivel akarja.

12-14 év közötti is csinálhatja 18 év alattival.

Persze azért nem megerőszakolni kell, meg lehet hogy kapsz az apjától egy b@szottnagy pofont...

2011. máj. 10. 19:42
 7/9 anonim ***** válasza:

14 év alatt senki nem büntethető, semmiért. Ez a törvény, tehát bármit csinálhat, akár embert is ölhet.

Fiatalkorúak is bármit csinálhatnak egymásközt, de ha felnőtt is van a dologban, na, akkor azt keményen megbüntethetik, különösen, ha jó szándékkal tett valamit. Bocsánat, ha kissé ironikus vagyok.

2011. máj. 10. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Na, mivel normális válasz még nem érkezett, majd írok én:

Büntetőjogilag az az életkor a beleegyezési korhatár, amelynek betöltése után az egyén jogot formál arra, hogy szabad döntés alapján létesíthessen szexuális kapcsolatot. Ha tehát valaki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki nem töltötte be a beleegyezési korhatárnak megfelelő életkort, bűncselekményt követ el.

A beleegyezési korhatár országonként változik, a legtöbb országban azonban 14–18 év között van (nálunk ez 2002 óta 14 év). Országonként változik az is, mi számít szexuális kapcsolatnak, hogy számít-e az elkövető kora, illetve hogy van-e különbség az azonos és különböző neműek közti szexuális kapcsolatok esetében alkalmazandó beleegyezési korhatárban.

De persze szankciók csak akkor vannak, ha a dolog kiderül és bizonyítható is, amire viszont elenyésző az esély általában, de persze attól még nem lehetetlen.

[link]

2011. máj. 10. 22:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Ó, persze. Beleegyezési jog... Ha egy 13 éves fiú egy 12 éves kislánnyal létesít nemi kapcsolatot, - és gyerekük is születik, - akkor van a joghézag, a jogalkotó fejében. (Az iskolából pedig elviszik a tanárt a börtönbe, hogy legyen egy büntethető felelős is.)

Tizennégy év alatt bármit lehet csinálni, nem büntethető!

2011. máj. 11. 17:09

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!