Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Házasság előtt nincs szex, de...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság előtt nincs szex, de mennyi fér bele?

Figyelt kérdés
A petting is szexualitás, nem? Meddig lehet elmenni, hogy az "ne legyen szex"? Attól, hogy konkrétan nem történik behatolás, de kielégítjük egymást az még ugyanúgy szexnek számít? És így az elhatározás elveszti a lényegét. A kérdésre várom a válaszokat, nem arra, hogy mi a véleményetek a házasság előtti szexről. Köszi:)
2011. máj. 2. 09:51
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Na, én meg pont, hogy nem kérdeznék meg papot erről, hiszen jó eséllyel fogalma sincs a témáról, ill. úgyis csak a hivatalos egyházi szabályt mondaná el.

Szerintem igazából ezt a döntést magadnak kell meghozni, hogy te mit érzel, mennyire egyeztethető össze a dolog a vallásos meggyőződéseddel. Más dolog, hogy a vallásos meggyőződés mennyire elavult...

2011. máj. 2. 14:41
 22/44 anonim ***** válasza:
Na de pont az egyházi szabályt kérdezte a delikvens :D Azt meg egy "hivatásostól" tudja meg a legkönnyebben, az átlagember csak a saját véleményét mondja. Ha a delikvens meg maga akar dönteni, már megtette volna, és nem kérdezgetne.
2011. máj. 2. 14:46
 23/44 anonim ***** válasza:
Az igaz. Nos, akkor kérdezd meg a papot, és aztán dönts, ne mondhasd, hogy nem hallgatod meg mind2 felet.
2011. máj. 2. 14:49
 24/44 anonim ***** válasza:
Akármi belefér, miért ne lenne szex? Ki tiltja meg? Gondolkozz már...
2011. máj. 2. 16:47
 25/44 A kérdező kommentje:

Senki nem tiltja meg:D

Így van, a hivatalos álláspontra vagyok kíváncsi, de pont pappal való beszélgetést szerettem volna elkerülni. Nagyon nehéz határt húzni a fejemben, ezért kérdeztem véleményt.

2011. máj. 2. 17:48
 26/44 anonim ***** válasza:
Minek ekkora felhajtás? Minek pap? Vallás stb? Nem tudsz önállóan gondolkodni? Te döntsd el hogy mit akarsz nem egy kitaláció.
2011. máj. 2. 18:08
 27/44 anonim ***** válasza:

Én válaszom:

Ha valaki házasságig szeretné tényleg kibírni, akkor úgy lenne értelme, ha nem csinálna semmit, ami izgatná őt vagy a barátját/barátnőjét. Eleinte én is így kezdtem, hogy lényeg, hogy ne feküdjek le senkivel, de a végén úgyis rájöttem, hogy akkor van értelme, ha testileg is távolságot tartok. Ez megerősíti a kapcsolat lelki oldalát.:) Ha a pappal való beszélgetést szeretnéd elkerülni elárulom én szoktam beszélgetni vele ilyenekről és ugyan ezt az álláspontot mondta és én is ezt tartom helyesnek.

Barátom válasza:

igen, ha már elhatároztad, hogy várni szeretnél a házasságig a sexel és ezáltal külömb leszel a többi embertől, akkor a pettinet is bizony hanyagolni kell. Mert ma még csak petting, holnap már sexeltek.. lesarkítva persze. A tiszta kapcsolat lényege nem az, hogy ne érjetek egymáshoz! Hanem azt, hogy erkölcsösen érjetek a másikhoz, tisztelve a másikat, tiszteletben tartva a testét. Mi már lassan 1.5 éve együtt vagyunk a barátnőmmel és mi is tisztán éljük meg a kapcsolatunkat sex nélkül. hajrá neked(nektek) is! :)

ja és ne higyj az "átlagemberek" hülyeségeinek, hogy manapság ez már nem menő bla bla bla ... mert igenis ez a menő! aki felvállalja, és így éli az az igazán bátor :) lehet kire irigykedniük :D ja és majd pettingeltek eleget a házasság után xD

Gondoltam mindkettőnk véleményét kirakom így hátha hatásosabb..:D

2011. máj. 2. 18:31
 28/44 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi:)

Soha nem mentünk el odáig, hogy kielégítsük egymást, de nagyon nehéz megtalálni azt a pontot, ami még jó, és "van visszaút":)

2011. máj. 2. 19:04
 29/44 anonim ***** válasza:

ja és ne higyj az "átlagemberek" hülyeségeinek, hogy manapság ez már nem menő bla bla bla ...

Ez nem menőség kérdése, csak f@szság egyszerűen az egész.

Kedves kérdező, honnan jött ez az ötlet? Amúgy nemtom miért gondoljátok sokan azt hogy a házasság olyan nagy valami. Csak egy papír. Régen is hatalom megszilárdítására használták. De ha ismered a történelmet, gondolom nem kell ezt most ecsetelnem.

Ha jól elvagytok együtt akkor nem kell ennyit görcsölni. Amúgy nem gondold hogy a papok azok akiknek gondolod őket, ők tudják a legjobban hogy ezek felesleges dolgok. Ne hagyd magad irányítani.

2011. máj. 2. 19:36
 30/44 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Pont ezt teszem, nem hagyom magam irányítani:)

A házasság pedig nem csak egy papír. Isten köt össze, előtte teszel ígéretet.

2011. máj. 2. 19:52
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!