Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elsősorban a fiuk segítségét várnám. mit tegyek? Ti hogyan vennétek, ha a védekezésnél gumival kéne védekezni?
Az lenne a gondom, hogy már vagy 4 fogamzásgátló gyógyszert kipróbáltam és mindegyiknél elég rossz mellékhatásai voltak.
és kicsit már belefáradtam h meghizok, durva fejfájásom van , meg stb.. és nem akarok már próbálkozni több bogyóval.
Megérthető lenne, vagy hogy viselnétek ha megkérném a barátom h a védekezést mondjuk gumival , én meg mondjuk iylen hüvely tablettával tenném ?
Szia! Én ugyan lány vagyok, de szerintem érdemes átgondolnod, amit most írni fogok. Az a helyzet az óvszerrel, hogy nem túl megbízható. Nem tudom, hogy hallottál-e már róla, de a különböző fogamzásgátlási módszerek hatékonyságát az ún. Pearl-indexszel fejezik ki. A Pearl-index azt fejezi ki, hogy 1 év alatt 100 nőből hány lesz terhes az adott fogamzásgátlási módszer mellett (és persze rendszeres nemi élet mellett). Na mármost a tabletta Pearl-indexe 0,1-0,5 között van. Ez nagyon jónak számít. Az óvszeré 3-28 (!!!) között. Tehát ha pl. a lehető legtökéletesebben használjátok, akkor is elég nagy az esélye annak, hogy teherbe essél. Tabletta mellett ennek az esélye majdnem nulla.
Hát, én tényleg nem szeretnék beleszólni, de én ezt nem igazán ajánlanám senkinek. Esetleg ha nem gond, ha jön a baba, akkor mehet. Amúgy nem annyira jó módszer.
De természetesen amennyiben te ezt szeretnéd, a barátod legyen megértő, és használjatok óvszert :)) Ha szeretitek egymást, ebből szerintem gond nem lehet :)
meg az a szerencse ,hogy nem najlon szatyorral :D
mi lenne vele a gond?
semmi
Én az előttem szóló lánynak írnék most. Lehet, hogy ha bután használják az óvszert, és nem körültekintőn, akkor meglehet az esély a terhességre. Azt viszont én sem vállalnám, ha a bogyótól mindenféle mellékhatások jönnének ki rajtam.
Szerintem ha a pasi szeret, akkor megérti, és az óvszertől sem kell annyira félni, csak oda kell figyelni rá.:)
Nem tudom, hogy milyen közvéleménykutatásból jött ki a 3-28.
Eléggé sántít a dolog.
Ha ez tényleg így lenne akkor ez azt jelenti, hogy nekem már legalább 10 gyerekemnek kellene lenni.
Én az esetek 99%-aban óvszerrel csinálom. Egyszer szakadt ki egy névtelen fajta, elég kicsi volt. Azóta csak Durex-et használok.
Szerintem ahogy itt fentebb leírtad így meséld el neki, hogy mi a probléma az egyes tabikkal.
Szeretnél óvszerre váltani, mert nem akarsz hízni.
Ha normális, megérti. Ha nem, akkor lapát. Ennyit ért az egész.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!