Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A prostizás régen kulturálisan sokkal elfogadottabb volt?
Igazából akárhogy nézzük ez egyidős az emberiséggel, mindig volt rá társadalmi igény. Régen még valamiféle kultusza is volt, hogy a gazdagabb, arisztokrata családok ifjait elvitték a bordélyházba, ahol a tapasztalt kéjnők bevezették őket a gyönyör világába. Ez irodalmi művekben is megjelenik, szóval annyira nem lehetett stigmatizált.
Nekem nagypapám sokszor mesélt ilyen sztorikat nagy családi asztalnál, anyumék persze nem élvezték, de végülis megszokták, elfogadták így, nem akadtak ki rajta. Elmondta, hogy régen több rétegnek is voltak bordélyházak, volt a proliknak, a középrétegnek és az uraknak is. Tulajdonképpen mai világban is az elit rétegben sokan dugnak luxus prostikat, páran le is buknak közülük, politikusok.
Na, de visszatérve én ilyesmit nem mernék elmesélni senkinek, hogy voltam, mert a mai világban nagyon cikinek tartják. Szerintem a nők jelentős része nagyon elítéli, nem értené meg miért megy oda valaki. Nagypapám korában ez lehet sokkal elfogadottabb volt, akkor nem csináltak ebből akkora dolgot, ha úgy volt kedved egyet keféltél, aztán kalap, kabát. Amúgy ma is vannak olyan kultúrák, pl Japánban, hogy teljesen legitim dolog, családos emberek is járnak és nyíltan beszélnek róla.
igen, de egyúttal az egész szoros összefüggést mutat a párkapcsolatok minőségével. régen a házasság leginkább egy gazdasági érdekkapcsolat volt, még az se nagyon volt szempont, hogy passzoltok-e egymáshoz, nemhogy még a vonzalom.
japánban a két házastárs két külön világ, akik alig érintkeznek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!