Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A transz "nők" dicsőítése nem rejtett himsovinizmus?
Inkább az "elfogadás" határtalan erőltetése miatt van ez. Szándékosan akarják mindenhol és mindenki torkán lenyomni. Aki pedig vonzónak lát, egy transz "nőt" az szimplán biszex, amivel nincs baj. Engem az sem érdekel, hogyha valaki így találja meg a boldogságot.
De szerintem ennek semmi köze nincs a hímsovinizmushoz.
Ez nagyon távol áll a hímsovinizmustól, sokkal inkább ellentétes vele.
A feminizmussal is.
Az pl, hogy egy férfiból lett nőt választanak a legszebb nőnek a nők nyílt megalázása, úgy, hogy a tipikus hímsoviniszták hőzöngenek miatta a leghangosabban.
"Egy biológiai férfi aki nőként indul jobb esélyekkel nyer, mint egy biológiai nő a férfiak között." Pontosan. Akkor nem himsovinizmus ez?
A másik pedig ami feltűnt, hogy ezeknek a transz "nőknek" teljesen kifacsart irreális nőképük van. Mindegyik mindig rànctalan, agyon sminkelt, tökéletes megjelenésű, és qrvás. Egy született nő sem öltözködik úgy, ahogy ezek a transzok. No meg az öregedés. Mi lesz ezekkel 10-20 év múlva?
Nem, szerintem továbbra sem hímsovinizmus. Mert nem tartoznak a férfiak közé. Ezzel úgymond nem nyernek pontokat a férfiak. Lehet vitatkozni azon, hogy nőnek mennyire lehet őket nevezni, de férfinak sem férfi ránézésre. Az pedig puszta tény, hogy egy biológiai férfi sportban le fogja nyomni a nőket, szinte kizárt, hogy nem. Ez nem hímsovinizmus, hanem a tények. Én is nő vagyok, ebben semmi bántó nincs, nekem sosem lesz olyan fizikumom, mint annak, aki férfinak született.
Nem minden transz nőnek van kifacsart nőképe. Akik kamerák előtt vannak, azok szélsőséges esetek többnyire, sok transz nő teljesen hétköznapi módon néz ki. Vannak olyanok, akikről meg sem lehet mondani, hogy mi a helyzet. És de, simán lehet egy biológiai nőnek is agyonsminkelt, műtött stb megjelenése is. Hogy mi lesz velük később, az szerintem szar érv. Kb mint a tetoválásnál, hogy hogyan fog kinézni ha öreg leszel. Tökmindegy, fiatalon akarsz jól kinézni, jól érezni magad, öregen mindenhogy öreg leszel, és nem a legszebb.
Transz férfi azért nem fog nyerni mert valódi férfiakkal szemben kell versenyeznie. Azok csontozata, izomzata, fizikuma meg gyerekkoruktól kezdve erősebb amit nem tud pótolni az hogy valaki hormoninjekciókat nyomogat magába.
Anno az NDK úszónőket úgy teletolták doppingként tesztoszteronnal, hogy leállt a menstruációjuk, némelyiknek keményebb borostája volt mint Indiana Jonesnak. Mégis a legjobb NDK-s úszónő a férfiak mezőnyében már az előfutamok válogatójában is utolsó lett volna a valódi férfiak között.
Pont ezért hatalmas csalás a transz "nőket" összeengedni a valódi nőkkel! Azok nem nők, csak kiherélt búzák, de attól még a testfelépítésük férfi maradt.
Nekem egy olyanba sikerült belefutnom, ahol egy transz nő (ilyen influencer youtuber) azt fejtegette, hogy ők tulajdonképpen jobbak, mint a született nők, és szerinte minden olyan heteró férfinek velük kéne járnia. Ugye aki nem randizik transz nővel, az kirekesztő, transzfób bigott. Mindezt arra alapozta, hogy ők jobban kitesznek magukért (smink, öltözködés) napi szinten, mint a rendes nők, plusz nem nyavalyognak annyit, meg megértik a férfias hobbikat. Azt elfelejtette megemlíteni, hogy smink meg jelmez nélkül nemigen látszanának nőnek.
Szerintem az egész téma túl van tolva. Most nagyon kileng az inga, a nagy mindenki fogadjon el mindenkit (de ők nem fogadják el azokat, akiknek ők nem tetszenek...). Majd beáll egy egyensúly idővel, remélhetőleg.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!