Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eddig nem osztottam meg senkivel a történteket, de most szeretném, kivel kellene?
Apám református lelkész és ahogy minden évben idén is egy református táborban voltam nyáron. A koromból adódóan (18) megengedték hogy tábori önkéntes is legyek, segítsek a napi feladatokban.
A lényeg, hogy 1 hónapig voltam a táborban és ezalatt több alkalommal molesztáltak és vissza éltek a helyzetükkel az ottani önkéntesek közül ketten.
Eddig annyira a történtek hatása alatt és tagadásban voltam és magamat hibáztattam, hogy eltemettem az egészet, de most úgyérzem hogy tennem kell magamért és az igazságért.
Mivel bizonyítékom nincs, csak a saját szavaim ezért félek hogy a végén engem fognak meghurcolni. Van értelme elmondani bárkinek? félek hogy a szüleim megtudják akkor nagyon dühösek lesznek, mert úgy érzem én is hibáztam.
mit értünk molesztálás alatt?
(nekem kamu gyanús ez az egész. Mikor mostanában a média erről harsog, hogy papok meg molesztálás, meg pedofília meg satöbbi)
Mindenképpen teraputával, pszichológussal oszd meg, akiben megbízol. Ez komoly trauma, szakértő kell hozzá, hogy ezt fel tudd dolgozni, beszélni tudj róla egyáltalán. Lelkisegély vonalak segíthetnek ebben vagy az AI ilyen platformjai.
Egyébként én még esetleg jogsegély szervezetekhez mennék, ők lehet hogy tudnának tanácsod adni a te speciális esetedre vonatkozóan. De lehet hogy a pszichológus ebben is felkészültebb. Tehát az hogy mikor lehet ebből nyilvános dolog, mit érdemes tenned, vagy nem tenned, minek mi lesz a következménye és hogy lehet erre felkészülni. Ezeket mindet nagyon fontos átgondolni egy ilyen helyzetben.
Ne itt gyakori kérdéseken meg ehhez hasonló fórumokon keress vígaszt, mert nagyon sok támadó, káros komment lesz, és sajnos ez rád is hat, de azokra is akik később elolvassák és emiatt nem mernek lépni.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!