Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal nők szexelését idősebb pasikkal tiltani kéne, de a homoszexualitás meg normális?
Egy másik kérdésnél egyik hozzászóló írta ezt, hogy miért van felháborodás azon hogy gimis lányok szexelhetnek akár 50-60 éves férfiakkal, miközben a homoszexualitást meg el kell fogadni.
És hogy szerinte akkor ez utóbbin is fel kéne háborodni.
"Mert egy 50 éves pasi ki tudja használni a gimis lányok naivitását. Vagy nem emlékeztek mennyire befolyásolhatóak voltatok 18 évesen?"
Ne magadból indulj ki. A 18 azért lett megállapítva mint cselekvőképesség határa, mert ekkor a fiatalok többsége már rendelkezett felnőtt mértékű józan belátással, másrészt így is úgy is bőven túl volt azon az életkoron, ahol még értelmesen irányítani tudják az idősebbek. Aki normális nevelést kap, arra ez ma is igaz. Aki meg nem, annál a csillagos ég a határ, valaki 30, 40 évesen, vagy akár egész életében is naiv és kihasználható, ezzel visszaélni életkortól függetlenül semmilyen körülmények között sem helyénvaló.
18 evesen meg rohadtul nem felnőttek az emberek, csak jogilag, mentálisan közel sem. Az embernek kiforrott felelősségtudata sincs 23-24 éves korig (ez tudományos tény, nem én találtam ki). Én magamat is kb. onnantól érzem felnőttnek, egy gimis gyerek aki még eletében nem dolgozott, nem élt önállóan, függ a szüleitől, az még nem felnőtt.
#14 De odáig jussál már el, hogy nem mindenkit neveltek olyan önállótlannak, mint téged. 18 felett nehogy már anyádék aláírása kelljen ahhoz, hogy tanulj, dolgozz, utazz, stb. Ha anyádék azt mondják, hogy mostantól nem tartunk el, hanem állj meg a saját lábadon, szívük joga. Másrészt valaki még 30 felett is lényegében nagyra nőtt gyerek, aki alá a szülők odatolnak mindent, akkor most kezeljünk minden 30 évest gyerekként?
"Az embernek kiforrott felelősségtudata sincs 23-24 éves korig (ez tudományos tény, nem én találtam ki)."
De, ezt te találtad ki. Nem is olyan rég egy átlagos fiatal 23-24 évesen már felelősségteljes szülő volt, saját önálló családdal. Tudom, neked ez teljességgel elképzelhetetlen.
Amúgy meg akárhány éves is vagy, teljesen természetes, hogy a 10-20 évvel ezelőtti önmagadat éretlennek fogod találni.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!