Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért nevezik az emberek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nevezik az emberek pedofilnak azokat az embereket is akik nem azok?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy van egy 25-35-40 éves ember aki lefekszik fiatalabb lányokkal pl 15-20 között? Hallottam már, hogy egy 35 évest neveztek annak mert a párja csak 21 volt... de ennyiből egy 50 éves is az, akinek 35 éves a párja? Nem ismerik mit jelent, vagy irigyek?

Jog szerint ha 14 év felettivel van valaki az már nem számít pedonak még ha az illető 60 éves akkor sem.

aug. 16. 10:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Pontosítanék, pedofil az aki serdülő kor előtti korú gyerekek iránt érez szexuális vonzalmat.
aug. 16. 10:42
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Tudatlanságból és irigységből.
aug. 16. 10:44
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Mert nincsennek tisztában a szó jelentésével! Csak dobálóznak a szavakkal!
aug. 16. 11:03
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Mert végtelenül ostoba, haszontalan irigy senki az ilyen.
aug. 16. 11:24
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan 16 éves aki egy 19 évest is annak titulál szimplán mert nem jön be neki, bezzeg pl Jákob Zoli farkára egyből rácuppanna. Fogalomzavar
aug. 16. 11:30
 6/17 érdeklődő35 ***** válasza:
Gyűlytőszóként használják az idősebbekre, ha jóval fiatalabbakkal vannak ráadásul 18-20alattival
aug. 16. 12:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem is pedofíliának nevezik, hanem efebofíliának, ami a 15-19 éves kor közötti fiatalok iránti szexuális vonzalmat jelenti. És ne vegyünk egy kalap alá egy 25 éves srácot, aki összejön egy 19 évessel és egy 60 évest, aki rámozdul egy 20 év alatti lányra, mert egyáltalán nem normális. (És pontosan ebből a nem normális kategóriából fakad, hogy az emberek pedofilnak titulálják azokat a középkorúakat és öregeket, akik ráhajtanak egy fiatal lányra.)
aug. 16. 12:08
 8/17 anonim ***** válasza:
6. Gyüjtő, ezt kerested?
aug. 16. 12:21
 9/17 anonim ***** válasza:
83%
Nincsennek pontos ismereteik a szó jelentéséről, mégis ellenálhatatlan vágyat éreznek, hogy itt terjesszék a hülyeségüket!
aug. 16. 15:17
 10/17 anonim ***** válasza:

Azért mert a törvény által megszabott határ csak egy határ. Bár a szóhasználat nem helyes, és én sem alkalmazom, de néha azt érzem, hogy valójában az történik.

Én személy szerint semmilyen szinten nem tudom megérteni, ha egy felnőtt, érett ember egy kiskorúval szeretne szexelni. Itt most nem arról van szó, hogyha egy 17 és egy 18 éves, hanem két olyan, teljesen más életszakaszban lévő ember, mint egy kamasz (13-18 évig) és egy felnőtt (21/22 évtől) kapcsolatáról. Itt nem az évek száma a nagy durranás, hanem az hogy az egyik jogilag, értelmileg és érzelmileg kiskorú, max a tiniszerelemre képes, az a dolga, hogy kísérletezzen, feszegesse a határait, függetlenedjen, és megírja a házi feladatát az iskolába. Teljesen másak a tapasztalatai és az igényei mint egy a felnőtt embernek, aki ezeken régen túl van, már tudja mit akar, egzisztenciát épít, megállapodik, érzelmileg érett. Ő is fejlődik csak már máshogyan és másban.

Ez egyrészt nem veszélytelen helyzet a kiskorúra vonatkozóan, aki a tapasztalatlansága miatt nem tudja mi oké egy kapcsolatban (GYK tiniszerelem kategóriában ez tetten érhető, egy nagy adat bizonytalanság meg tinidráma), míg a másik egy erős, autoriter figurát jelent neki, aki amit mond az úgy van. Viszont nekem inkább az idősebbekkel van mindig bajom, hiszen annak akinek felnőttként egy gyerek kell mentálisan tuti problémái vannak. Kontrollálni akar, ő maga is éretlen, stb. Szóval gyakorlatilag nem feltétlenül egy kölcsönös kapcsolat, hanem egy alárendelt viszony alakul ki közöttük, ami engem például nagyon is taszít, ijesztőnek találom, félteném a gyerekemet egy ilyen szituációtól.

Szerintem emiatt van az, hogy egyesek használják rá ezt a szót, mert ugyanazt a viszont érzékelik a kapcsolatban, mint ami egy gyerek és egy felnőtt között van.

aug. 16. 15:49
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!