Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért mész ki a Pride-ra?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mész ki a Pride-ra?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok heteró, mégsem éreztem eddig szügségét vagy értelmét résztvennem a felvonuláson.

Érdekelnének az érvei olyan embereknek akik valamilyen megfontolásból még is elmennek, akár rendszeresen is.

2024. jún. 25. 17:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Bosszantani a nácikat
2024. jún. 25. 17:50
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Az egész pride a provokációról szól. Az 1-es legalább bevallja.
2024. jún. 25. 20:49
 3/13 anonim ***** válasza:
22%
Mert b u z i vagyok
2024. jún. 25. 21:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Én azért nem megyek, mert utálom a tömeget. Egyébként heteroként is jó bulinak tűnik.

És ha valakinek aki hozzám közel áll, szüksége lenne a támogatásra, ott egye a fene a tömegiszonyt, valahogy túlélném.

2024. jún. 25. 22:24
 5/13 anonim ***** válasza:
12%
Részben támogatás, részben hogy hergeljem a nácikat. Hadd lássák hogy előbb utobb mindenki meleg lesz.
2024. jún. 26. 07:02
 6/13 anonim ***** válasza:
5: miért cél az, hogy mindenki meleg legyen?
2024. jún. 26. 08:43
 7/13 steven95 ***** válasza:
76%

Most harmadszorra voltam kint. Nem nagy cucc. Kicsit izgatottan kimész az indulópontra, aztán sétálsz egy jót, és ha van kivel akkor közben beszélgettek egy jót is. Én nekem ez elsősorban egy demonstráció. Van annak jelzésértke dagadhatatlanul hogy veszed a fáradságot és kimész egy hasonló eseményre hogy a dolgok nem jól állnak illetve rossz irányba haladnak.

Közösségerősítő mindenképp hogy ebben nem vagy egyedül, hasonlóan gondolkozik egy nem elhanyagolható többség. Ez nem azt jelenti hogy konkrét kérdésekben ugyan az lenne mindenki válasza vagy hogy ezzel nem lehet önálló/különböző véleménye/válasza mindenkinek a dolgokra, hogyne lehetne, sőt.

Illetve egy "első védvonal"ként tekintek az eseményre, amely megteremti hogy összegyűljünk és kiálljunk önmagunkért, kvázi a "nem hallgattathatnak el" bizonyítéka. A társadalomban nagyon ott van politika miatt is hogy "létezhetnek b.zik, csak ne tudjunk a létezésükről" teljesen paradox, önbecsapó mondat. Létezik valós és elfogadható kritika a pride-ról csak nehéz ezt megállapítani olyantól aki "elfogadja a melegeket, de.." típusú ember. kb úgy hogy megszoktuk hogy az M1 365 napban járat le minden ellenzékit, de ha egyszer mondana be a híradó igazat egy ellenzéki politikusról aki tényleg elítélendő dolgot tett, már akkor sem hiszünk az M1-nek. A másik, aki valóban a b.zikat gyűlöli, az nem a pride-ot nem szereti, hanem semmit sem amit b.zik csinálnak, tehát előbb csak a pride a baj, aztán, egy szórakozóhely, aztán az utcán kézen fogva sétálás gyerekek előtt, aztán már társadalmi elvárás lesz szégyellni a gyereked ha b.zi, tehát ezért ez az első védvonal.

Konfrontáció, provokáció is lehet. Már ha provokáció másoknak hogy nem adom meg neki a nyugalmat azzal hogy nem akarom azt mondani hogy minden rendben van így. Ugyanis ha valamiről nem beszélünk, nem adunk hangsúlyt az nem fontos és nem létezik, ha nem létezik az amivel probléma van, akkor a probléma sem létezik. A provokáció azon "mechanikája" hasznos, amely megmozgatja azokban a gyűlöletet, akik az "árnyékban" tennék meg mindezt, így viszont nekik is elő kell jönniük a napfényre, és akkor lehetőség nyílik arra hogy megmutassuk valós problémáról van szó, megmutassuk azoknak akiknek ez a probléma láthatatlannak tűnik érintetlenként, s végre érteni fogják empátia és szolidaritás segítségével hogy akik érintettek milyen "árnyakkal" küzdenek meg nap mint nap.

Természetesen nem bűn és semmi rosszallás nincs abban hogy nem jössz ki, max a véleményünk különbözik az esemény megítéléséről. Más eszközökkel is küzdhetsz csak a saját életedben is. Végülis én is megteszem amit tudok, de nekem jól esik a lelkemnek kint lenni. Mert számomra fontos hogy szabadon élhessek és szerintem ezt jól tükrözi ha kimegyek a pride-ra. Amit ha másnak neveznének és egy kék alapú kör lenne szivárvány helyett a jelkép, és nem séta lenne hanem egy piknik a Városligetben, az is ugyanúgy mindenkit zavarna akit zavarnak a b.zik. 28F

2024. jún. 26. 09:10
 8/13 anonim ***** válasza:
44%
Úgy tűnik, ez a kérdés kihozza a homárokból az őszinteséget, az 5-ös leírta a másik céljukat.
2024. jún. 26. 16:14
 9/13 A kérdező kommentje:
Erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban hogy mennyire reprezentatív vagy akár őszinte 5-ös válasza
2024. jún. 26. 16:41
 10/13 anonim ***** válasza:
41%

Nemcsak az ötös írt hasonlót. A hetes meg... nagyon okos akart lenni, de lényegében leírja az ellenzéki álláspontot, bármi mögé beáll, ami a kormányzatnak nem kedves, vagy ronthat a megítélésén. Amivel belátja, hogy a pride és az lmbtq is politikai eszköz.

"A másik, aki valóban a b.zikat gyűlöli, az nem a pride-ot nem szereti, hanem semmit sem amit b.zik csinálnak, tehát előbb csak a pride a baj, aztán, egy szórakozóhely, aztán az utcán kézen fogva sétálás gyerekek előtt, aztán már társadalmi elvárás lesz szégyellni a gyereked ha b.zi, tehát ezért ez az első védvonal." - nem ezzel van baj. Mára a csapból is ez a téma folyik, messze a társadalmi súlyán felül ráadásul. Egy normális embert nem érdekel, ki kivel otthon mit csinál.

A fejlett nyugati társadalom közben lassan elfogy, mert szülésellenes, botmixeres, genderőrült társadalmat nevel ki magából - magának. Ez ennyire egyszerű. 10 év múlva még nagyobb lesz a baj odakint, ami exponenciálisan növekszik ráadásul.

2024. jún. 27. 07:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!