Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Nem megy a behatolás, az...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem megy a behatolás, az orvos szerint vaginizmus. Van itt olyan, akinek hasonlóan vaginizmusa volt és sikerült megoldani?

Figyelt kérdés

Egyszerűen akármennyire is szeretnénk és próbálkozunk, nem megy a behatolás. Mivel régóta fennáll ez a probléma, elkezdtem szakemberhez is járni, ahol felmerült, hogy vaginuzmus lehet a háttérben.

Mindenféle segédeszközt is próbáltam már, de sajnos eredménytelenül.

Rettentően fáj a hüvelyem, ahogyan közelít valami..

Meditálok, próbálom ellazítani magam, de az állandó kudarc élmény már nagyon rossz hatással van a mentális egészségemre.

A párommal iszonyú szerencsés vagyok, mert türelmes velem és vár, hogy mikor leszek készen, pedig én azt érzem nagyon szeretném és kívánom őt, de a testem olyan, mintha ellenállna. Igazából a fájdalomtól félek leginkább.

Van valami tippelek/tanácsotok esetleg mit tudnék még tenni?

2024. jún. 6. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
ma 13:31 Sajnalom :( Kitartast neked.
2024. jún. 7. 13:53
 12/19 anonim ***** válasza:
És mit javasolt az orvos? Igazából ha már ő sem tud mit kezdeni, mi átlag emberek sem tudunk érdemben hozzá szólni.
2024. jún. 7. 15:17
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Utána olvastam, van egy jó cikk erről a vaginizmusról a webbeteg oldalán. Szóval először neked kell dolgozni rajta, saját ujjal, segédeszközzel és ha már egyedül jól megy akkor meg lehet próbálni a pároddal. Addig viszont kerüljétek a behatolást és a párodat más módon elégítsd ki, bele telhet egy kis időbe amíg oldódnak benned a gátlások, addig is türelem.
2024. jún. 7. 16:17
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 Mint írta, ezt már mind próbálták.

Kérdező, erre csak évekig tartó terápia fog megoldást hozni, hiszen látod, semmi más nem segít...

2024. jún. 7. 16:22
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

#14 Miért mondod, hogy évekig tartó terápia, ezt miből számolta ki, talán maga matematikus?

Szerintem lehet néhány hét vagy hónap, de egyáltalán nem hinném, hogy évekig tartana.

2024. jún. 7. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatból. A kérdezőnél is évek óta fennáll a probléma, pszichológus pedig heti egyszer tart egy 50 perces ülést. Ez kezdetben csak beszélgetéseket jelent, a tényleges terápia részét, (ami ez esetben is valószínűleg kognitív viselkedésterápia lesz) pedig időbe telik megtanulni, elfogadni, megtanulni helyesen alkalmazni, elmélyíteni és az élet részévé tenni, hogy gördülékenyen menjen a szex.

2024. jún. 7. 17:53
 17/19 A kérdező kommentje:

Nagyon rosszul érint ez az egész engem, az állandó kudarc élmény.. babát is szeretnék már, de így esélytelen egyenlőre… kezdek depressziós lenni az egész helyzet miatt, és egyszerűen nem értem mi lehet a gond :(

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen a támogatást, jól esik❤️

2024. jún. 7. 20:16
 18/19 anonim ***** válasza:
41%
Mégis hogy akarhatnál babát amikor még nem is ismered a szexet? Azért adj magadnak időt, hogy megismerd a tested... menj el szexuálpszichológushoz amúgy.
2024. jún. 7. 20:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön. Kívánom, hogy jó élményekben legyen részed. 😊❤️
2024. jún. 8. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!