Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Volt olyan, hogy nem tudtatok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt olyan, hogy nem tudtatok szeretni valakit, hiába akartátok?

Figyelt kérdés

Én az ex-barátnőmmel éreztem ezt. Miután a szerelem elmúlt, vagy elhalványult, képtelen voltam szeretni, pedig az eszemmel akartam. De bármennyire próbáltam, valami lázadt bennem az ellen, hogy szeressem. "nem érdemli meg" ezt éreztem. Ez 6 hónap után volt. Pedig ő szeretett engem, és megtett mindent,hogy megmentse ezt köztünk, igaz,hogy semmi magánéletem nem volt, meg hisztis volt. De volt olyan, hogy ezt éreztétek, hogy bármennyire akartok szeretni valakit, nem érdemli meg?

Ez azért kérdés, mert dönteni is lehet,hogy kit szeretünk. Ha azt éreztem volna,hogy megérdemli, én is tudtam volna.

2024. máj. 8. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan volt, hogy megérdemelte volna, de mégsem tudtam szeretni igazán, pedig próbáltam.
2024. máj. 8. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Már az alapkoncepció is téves. Szeretni valakit nem AKARAT és nem DÖNTÉS kérdése. A szeretet egy érzés, nem lehet megparancsolni, hogy legyen-e vagy sem. Legfeljebb meg lehet próbálni tenni annak érdekében, hogy erősödjön (aztán vagy sikerül, vagy nem).
2024. máj. 8. 17:43
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Megérdemelte volna, szerettem is vmilyen szinten, de nem voltam szerelmes... ha ez számít

Ezt nem lehet szabályozni. Megtanultam

2024. máj. 8. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Olyan nem volt, hogy "nem érdemelte meg", csak olyan, hogy nem tudtam belé szerelmes lenni, viszont emberileg meg szerettem, és tudtam, hogy ha szakítok, akkor többé nem akar majd az életem része lenni, ezért sokkal tovább húztam, mint kellett volna.
2024. máj. 9. 01:56
 5/7 A kérdező kommentje:
A szeretet választás kérdése is lehet, nem én találtam ki, Pál Feri "A szorongástól az önbecsülésig" c. könyvében olvastam. És ha a googlebe beírod, hogy "can we choose to love someone?", a válasz igen lesz.
2024. máj. 9. 10:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Jajistenem... Pál Feri egy katolikus pap, a nézeteit a vallásának általa meg nem kérdőjelezhető hittételeihez igazítja, beleértve a szerelem és szexualitás témakörét is.
2024. máj. 9. 12:19
 7/7 anonim ***** válasza:

"És ha a googlebe beírod, hogy "can we choose to love someone?", a válasz igen lesz."

Ha meg azt írom be, hogy "love is not a choice", akkor kiad egy csomó nemleges választ, szóval ezzel lényegében nem mondtál semmit.

2024. máj. 9. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!