Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet-e teljesen kiküszöbölni a kísértéseket?
(Keresztény szemszögből)
Isten nem adott volna vágyat, nem adott volna ösztönöket ha azt akarná, hogy várj a házasságig. Ne rontsd el az életed, a szex, az önkielégítés természetes, az élethez tartozik, mint az evés is, viszont egyiket sem érdemes túlzásba vinni, mert mindkettőnek megvannak a veszélyei.
2024. ápr. 3. 17:50
Nagy gond a valláskarosultság!
A legrosszabb dolog, pedig a vak hit!
2024. ápr. 3. 18:03
3/34 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Isten alkotta a szexet; minden, amit Isten alkotott csodálatos, beleértve a szexet is. A szex gyönyörő, persze házasságon belül, és ha ezt mondja a Világ Alkotója, az úgy is van. Akkor lesz a két ember eggyé, amikor szexelnek, ezért is való házasságba. A szex nemcsupán arra megy ki, hogy orgazmust okozz a másiknak, vagy, hogy te élvezz el, hanem bizalmat, hűséget és mély elköteleződést okoz a partnered iránt.
Btw, itt egy pár igevers, ami ellentmond a te álláspontodnak:
1 Korinthus 6:18
1 Mózes 2:24
Efézus 5:31
4/34 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló! Igen, sajnos sokan nem értik mi a különbség a vallás, és egy személyes kapcsolat kozött Jézus Krisztussal. Jézus nem azért halt meg, hogy elindítson egy vallást, a vallást mi emberek alakítottuk ki az évszázadok során (inkvizíció, hagyományok, jelentéktelen szertartások), Jézus egy személyes kapcsolatért halt meg a golgotai kereszten a bűneink miatt. Én sem a kereszténységet, és az egyházat követem, én Jézust követem. Egy idióta lennék vallást követni. Vallás által nem lesz örök életem. :D
A kísértésnek az a lényege, hogy nem lehet kiiktatni. (mint ahogy a bűnt se)
Ha valami trükkel ki lehetne, nem lenne értelme.
Ha egyedül vagy egy szigeten, akkor is ott az önkielégítés vágya.
Küzdeni lehet ellene folyamatosan.
2024. ápr. 3. 18:32
Szegénykém. Nem kérdező, nem az ördög késztet maszturbálásra. Ez a papok hazugsága. Isten ilyennek teremtette a tested, és úgy szeret ahogy vagy, maszturbálással együtt. Emiatt ne legyen bűntudatod, ez megint a papok trükkje hogy iranyithassanak Isten helyett.
2024. ápr. 3. 18:38
#4 amúgy minek neked örök élet? Az végtelenül unalmas
2024. ápr. 3. 18:40
8/34 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy értitek a dolgokat. Nem mindegy hol töltöm el az örökkévalóságot a két hely közül. És tudom, hogy Isten szeret engem úgy, ahogy vagyok, de ha át adtam neki az életem, miért csinálnék olyat, ami ellene megy? És btw, semmi köze a dolognak a papokhoz, Jézust is kísértette az ördög 40 napig.
Ki mondta hogy ellene megy? Ezt csak a papjai találták ki. Isten elfogad olyannak amilyen vagy. Az ösztöneiddel együtt. Miért akarná Isten hogy sanyargasd magad? Isten jóságos, nem gonosz.
2024. ápr. 3. 18:54
10/34 A kérdező kommentje:
Egyébként a válaszolók hány százaléka Jézus követő?