Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Milyen szexuális felvilágosítá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen szexuális felvilágosítást kaptál?

Figyelt kérdés
Még gyerekkorodban? És milyet adnál a gyerekeidnek?
2024. jan. 17. 20:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kb 14-16 éves kormig azt kaptam, hogy kicsi vagyok még hozzá.

Aztán attól felfele meg azt hogy úgyis miden tudsz már, nem kell kérdezgetni.

2024. jan. 18. 16:31
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

Ti jártatok valamirevaló iskolába? Biológiaóra, egészségtan, védőnő, iskolaorvos, preventív előadások, tankönyvek…?

Része az oktatásnak. Osztályfőnöknek is lehet feladata 5. osztályban.

2024. jan. 18. 22:12
 13/17 anonim ***** válasza:

#12: Igen, ilyen nálunk is volt, de szerintem elég későn.

6.-ban volt egy óra, ahol csak nekünk, lányoknak magyarázták el a menstruációt, de az osztály fele már túl volt rajta.

Rendesen a szexről felvilágosítást 8. végén tartottak csak, szerintem ez néhány embernek szintén késői. (Nyilván egyeltalán nem ideális ha egy ennyi idős gyerek szexuális életet él, de sajnos van az a réteg is.) Nálunk még 8.-ban is volt aki össze-vissza vihogott meg nem tudta komolyan venni, az ilyeneknek biztos nem sok maradt meg a felvilágosító óráról.

(5. Voltam)

2024. jan. 19. 01:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Én 2000-ben voltam 8.-as, de emlékeim szerint nekünk semmi ilyesmi nem volt.

Talán annyi rémlik, mintha 1 talán biológia órán néztünk volna egy viszonylag rövid oktató anyagot, aztán ennyiben ki is merült a dolog.

2024. jan. 19. 13:24
 15/17 anonim ***** válasza:
38%

És középiskolai biológiaórád nem volt? Embertant, szaporodást javarészt középsuliban tanítanak.

Én 10 évvel fiatalabb vagyok nálad.

2024. jan. 19. 16:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Amennyit akkortájt tanítottak róla az nem ért fel egy rendes felvilágosítással szerintem.

De azért mindenki hozzájutott a kellő infókhoz, senki nem lett 4-5 gyerekes, nemibeteg, stb :D

2024. jan. 19. 18:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor jó. Szerencsére azóta jobb lett az iskolai felvilágítás színvonala, a tankönyvek is. Persze a jelenlegi helyzetről írjon valaki, aki most járta ki a sulit.
2024. jan. 19. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!