Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha most nem kezdem el később csak nehezebb lesz?

Tudd rendbe magad, legyen az családi, egészségügyi, bármi és aztán a párkapcsolat.
Vagy ha sikerül olyan párt találsz aki támogat lelkileg, vagy ahogyan tud, persze nem pénzre gondolok.
Szóval döntsd el. Maximum szakitotok.

Ne adj magadnak ultimátumokat, ez a legrosszabb dolog, amit csak tehetsz. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Kezdjed el a párkeresést, aztán alakul, ahogy alakul. Ideális esetben egyáltalán nem nyűg a párkapcsolat, akár még segíthettek is egymásnak az épülésben.
Nem lesz később se nehezebb vagy könnyebb, csak a saját korosztályodat kell valahogy megtalálnod. Szerintem ez huszonévesen még nem olyan nehéz. Viszont lehet, hogy sem elsőre, sem másodikra nem találod meg azt, aki neked való. Gondolj bele, valaki 16 éves kora óta kapcsolatban él, már elmúlt 30, de még nem sikerült neki a megállapodás. Ha szeretnél gyereket, házastársat, akkor ez is szempont.

Akkor szerintem nem vagy késésben, és 2 év múlva sem leszel. De továbbra is hülyeségnek tartom ezt az "előbb rendbe teszem magam, aztán..." dolgot, legjobb módszer a halogatáshoz. Pszichológiailag jobb, ha párhuzamosan csinálod az önfejleszzést és a párkeresést, mivel kapsz némi pozitív és negatív visszacsatolást, nem csak l'art pour l'art csinálod, amit. Annyi, hogy a párkapcsolat elkényelmesít bizonyos szempontból - nem szabad feladnod a terveid csak azért, mert úgy érzed, megérkeztél, beleültél a tutijóba!
A házasság kérdéskör nem ilyen egyszerű, de szerintem ebbe most nem érdemes belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!