Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan viszonyultak a szüleitek a gyerekkori maszturbáláshoz? Többi lent
Ha tiltották, okozott e ez bármilyen problémát tiniként vagy felnőttként. Ha nem, akkor hogyan viszonyultak hozzá? Tűrték, engedték vagy esetleg nem tudtak róla? Hány évesen kezdtetek maszturbálni? Milyen konkrét emlékeitek vannak ebben a témában?
Nekem kislányként tiltották és úgy gondolom, ez okozhatja a szexuális problémáimat, bizonyos értelemben vett túlfűtöttségemet.

Én 11-12 éves korom körül kezdtem az önkielégítést, nem emlékszek pontosan; abban biztos vagyok, hogy mire 13 éves lettem már rendszeresen és gyakran maszturbáltam. Vannak sok egyéb konkrét emlékem is erről, de azokat nem akarnám itt mind felsorolni. :)
Szeretném azt hinni, hogy a szüleim nem tudtak róla (sosem kaptak rajta, sosem szóltak emiatt), de elég valószínűtlen, hogy így lett volna, biztos tisztában voltak vele, hogy egy tini csinál ilyet.
Így szerencsére semmilyen problémám nem fakadt ebből; de emellett (hogy emiatt vagy ennek ellenére, nem tudom megmondani) mindig is megmaradt a szexualitás és az önkielégítés iránti - úgy becsülném, átlag feletti :) - érdeklődésem és vágyam.

Mindössze 10 éves voltam, amikor egy este meglátott anyám. És örök életre szóló traumát okozott.
8 évesen fedeztem fel, de tényleg nem tudtam, hogy mit csinálok. Azt sem, hogy ennek bármi köze van a szexualitáshoz, akkor az osztálytársaimtól hallott “gyerek csinálás” dolgon kívül nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy mi lehet az. 😅
Miután lebuktam, anyám egy hosszú hegyi beszédben ecsetelte, hogy tisztességes, vallásos kislányok nem csinálnak ilyet, meg hogy ez paráznaság, beszennyezem vele a lelkem, ha majd lesz férjem, vele átélhetem ezt az érzést, de addig tilos, különben a pokolra jutok.
Én pedig egész éjszaka sírtam, és azért imádkoztam, hogy felejtse el, soha többé ne hozzá szóba. Mielőtt elment, a könnyeimmel küszködve kértem meg, hogy ne beszéljen róla senkinek.
Erre reggel, amikor lejöttem a szobámból, hallom, hogy apámnak ecseteli az esti történetet, meg azt, hogy “végre megoldódott, miért recseg az ágyam”.
Fiatal felnőttként is hatalmas gátlásokat okoz egy ilyen emlék, amit a mai napig nem sikerült feldolgoznom.

13-14 éves lehettem, amikor először orgazmust tudtam okozni magamnak egy párnán lovagolva.
Onnantól kezdve elég gyakran zártam magamra az ajtót önkielégítéshez, azótam sem tudom, hogy vajon a szüleim sejtették-e, hogy ezért, de ha igen, rendesek voltak, és nem szóltak semmit. :D

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!