Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az Utas és holdvilágban a lenti sorokban az orálisan szerzett örömökről van szó?
Mihály megfeledkezett régebben tett fogadalmáról, és házaséletébe olyan elemeket vitt bele, amiket Erzsitől mindig távol akart tartani. A szerelemnek bizonyos kamaszos, fiatal fiúk és szűz lányok közt divatozó módjára gondolunk, amellyel a gyönyört kerülő úton meg lehet szerezni és minden felelősség nélkül. Vannak emberek, akik mint Mihály, ezt a felelőtlen gyönyört jobban szeretik a teljes komolyságú és szinte hivatalos jellegű élvezeteknél. De Mihály önmaga előtt is mérhetetlenül szégyellte ezt a hajlandóságot, mert tisztában volt kamaszosságával, kamaszkori kötöttségével, és mikor Erzsivel, igazán komoly, felnőtt szerelmével intimitásba került, elhatározta, hogy Erzsivel mindig csak a hivatalos szerelmi formák közt fog érintkezni, mint ahogy illik két komoly, felnőtt szerelmeshez...
...ami a legszörnyűbb, arra kellett ráeszmélnie, hogy Erzsi soha ekkora gyönyörűséget nem okozott neki, mint most, amikor nem úgy szerette, mint felnőtt és szenvedélyes szeretőjét, hanem mint egy fejletlen kamaszlányt, egy tavaszi kiránduláson talán”.

Vagy simán a pettingről.
Bár ebből: "Erzsi soha ekkora gyönyörűséget nem okozott neki" - akár az orálról is lehet szó.

Nincs is ellene kifogásom. Csak, ahogy írtam,nem vagyok benne biztos,hogy jól értem. Ezért fordultam hozzátok,hátha ti okosabbak vagytok.
Eddig se gondoltam, hogy véletlenül fogalmaz úgy, ahogy. Azért író, mert ért hozzá. Az nem Szerb Antal hibája,hogy én, mint olvasó, gyarló és csekélyértelmű vagyok.

6: ha a homoszexualitás miatt arra gondolsz, hogy a fenti leírás az anális behatolásra utal...nem tudom. Nekem is eszembe jutott, mikor a "kerülő út" kifejezést használta. Amely módot "távol akarta tartani Erzsitől". Vagyis szégyellnivaló, utálatos dolognak tartotta, amivel nem szennyezte volna be az Erzsivel való kapcsolatukat. Felelősség nélkül, magyarul olyan mód, amivel elkerülhető a teherbeesés. Ezek mind arra utalnak szerintem is, vagyis utalhatnak arra is.
"mint egy fejletlen kamaszlányt, egy tavaszi kiránduláson talán”." Emiatt viszont elvetném. Vagy a legszörnyűbb filmes élményeimet, mint pl. a Hadszíntér című filmet juttatja eszembe. :(
Mondjuk a fene se gondolta volna, hogy ez rajtam kívül másnak se világos. Újabb rejtély a könyvben, amiből eddig se volt kevés. Kezdem érteni, miért olyan népszerű. Évtizedek óta próbálom elolvasni/megkedvelni, nem sikerült, most meghallgattam hangoskönyvben. A kérdések nem lettek kevesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!