Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mi a különbség az intersexuáli...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a különbség az intersexuális és a transexuális között?

Figyelt kérdés
Láttam egy műsort az intersexuálisokról és én nem jöttem rá mi a különbség. Az egyik szereplő panaszkodott, hogy transexuálisnak hitték, de nem az.
2020. dec. 29. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
2020. dec. 29. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Semmi. Mindkettő elmebeteg.
2020. dec. 29. 18:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Első. Tök jól belinkelted, de én kb egy 5 mondatos rövid választ kérnék. Főleg, hogy a két link “fedi”egymást, mert azt írja, hogy az intersexuális a transexuálisokhoz tartozik, de akkor a riport filmben miért esett rosszul az intenek kdépviselőjènek? Egyébként tegnap 23.00- kor néztem, ha valaki ki akarja keresni mit néztem.
2020. dec. 29. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
88%

Interszexuális az, aki testileg nem egyértelműen férfi vagy nő. Részben férfi és női nemi szervei is vannak. (Ennek az állapotnak végülis van egy olyan előnye, hogy a társadalom, ami aljas, erre már tényleg nehezen mondhatja azt, hogy az illető "kitalálta", meg eltérítette a liberális fertő a keresztyéni értékrendtől, és egyéb zöldek.)

A transzneműség az egy olyan speciális eset, ahol az illető testileg (nemi szerveket illetően) egyértelműen egyik vagy másik nembe sorolható, azonban az agya azzal ellentétes. Pszichológiailag a másik nemre jellemző képességekkel és korlátokkal rendelkezik. Aztán ez az óvodás gyerek játékhasználatánál már erősen ordít...

Mindkét eset mögött a terhesség alatt bekövetkezett nem kívánt hormonhatást vagy hormonra való érzéketlenséget feltételeznek, ennek következményeként a test (valamilyen mértékben) nem a gének által kódoltak (XY/XX) alapján fejlődik. Hiába az van megírva pl., hogy fiú lesz, az csak egy indítókulcs. Hormonok nélkül nem fejlődnek ki a fiút meghatározó nemi jellegek. A transzneműség az a speciális eset, amikor mindez "csak" az agyat érinti, az interszexualitás esetében ez bizony a test többi részén is megmutatkozik. Létezik olyan is, hogy vki teljesen nem az lesz se testileg, se pszichológiailag, mint amit a nemi kromoszómái kódolnak. Ezzel társadalmilag persze nincs gond, mert kapunk pl. egy nőként működő tökéletes nőt, csak van egy nagy csodálkozás, ha sor kerül egy genetikai vizsgálatra. Gyereke nem lehet, akkor szokott kiderülni, miért is.

Még mielőtt újabb kérdés jönne: A hermafrodita az lenne, ha az interszexuálisnak teljesen kifejlett és nemzőképes nemiszervei lennének, mind női, mind férfi értelemben működni tudna. Ilyen az emberi faj esetében nem állt még elő, valószínűleg megvan az oka, hogy miért nem is tudna. Legfeljebb a mitológiákban.

2020. dec. 29. 23:52

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!