Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyhogy manapság minden második 14-15 éves lány vagy akár fiú (végül is mind1 mert pont erre irányul a kérdés) biszex?
Előző: a biszexualitás nem betegség, de nem is "ennek kell születni".
Vannak hajlamok, vannak születés előtti és születés után környezeti tényezők (hormonok, nevelési minták, stb.)
És igen, befolyásolja a divat is.
És az is benne van, hogy pont a 13-17 éves korszak az, amikor kinyílik az ember szeme a szexualitásra, kíváncsiskodik, kipróbál 1-2 dolgot a képzeletében vagy a valóságban, aztán megtalálja, mi is az, ami neki jó. A tini biszexek nagy része szerintem nem lesz biszex 10 év múlva.
Gigi: nem mondtam, hogy hóbort lenne.
Csak azt, hogy a környezet befolyásolja az ízlésünket (a szexualitás "ízlésünket" is). De ebben semmi "leszólás" nincs, ez teljesen normális. Így működik az emberi társadalom, hogy a környezetünkből átveszünk mintákat.
Én rosszul lennék, ha sült sáskát kéne ennem - ez is a környezet hatása, az én ízlésemre, hisz egy csomóan megeszik, tehát ehető.
Más meg rosszul van egy nem csupasz puncitól - ez is.
A legtöbb fiatal viselkedésében megjelenik a kortársak mintája: sokan cigiznek, nagyon sokan isznak (alkalmilag, részegedésig), soknak van tetoválása, legtöbben szőrtelenítik a nemi szervük - miután 30 éve mindezeket sokkal kevesebben csinálták, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a "környezet hatása" (magyarul divat).
Ha ilyen esetekben van környezeti hatás, akkor a szexualitás "céljában" miért ne lenne?
A divat szó nem feltétlenül pejoratív: divat angolul tanulni, vagy divat egészségesen étkezni, vagy biciklizni a városban, vagy 2-nél több gyermeket szülni/nevelni - ezek, azt hiszem nem rossz dolgok.
Egyébként a témától nem tértünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!