Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Biszexualitás tinédzserek körében, mint trend?
Ismertek olyat a 13-18 éves korosztályban, aki lányként azt mondja, hogy "biszex", miközben nem is az?
Másodkézből hallottam olyat, hogy az illető környezetében "trenddé" vált a biszexualitás a lányok körében, egyre többen vállalták fel, hogy mindkét nemhez vonzódnak. Hiányos ismeretekből fakadóan nem igazán tudom helyén kezelni ezt az információt, mert míg teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy a tinédzserek keresik önmagukat, az identitásukat, így ha látják, hogy van egy közösség ahol az emberek elfogadják egymást, rendelkeznek bizonyos belső tulajdonságokkal, amikkel az illető azonosulni tudna, akkor ő is ahhoz a közösséghez akar majd tartozni, de azt valamennyire reálisabbnak tartom, hogy egyre többen fel merik vállalni ma az identitásukat a társadalomban, ezáltal az iskolai közösségben is. Viszont ennek ellenére ismerem ezt a korosztályt és tudom róluk, hogy hajlamosak lehetnek trenddé tenni bizonyos dolgokat, amik egyérteműen többek annál, csak hogy valamilyen közösség tagjaiként tudjanak létezni. Kíváncsi lennék, hogy van-e bárki is hasonló, közvetlen tapasztalattal, esetleg olyan aki külső szemlélőként követte végig ezt a jelenséget. Mivel ez egy elméleti kérdés, az is lehet, hogy egyáltalán semmi alapja sincs.
Teljes mértékben elfogadom az LMBTQ közösséget és én magam is ally vagyok heteroként, így remélem senki sem értette félre ezt a kérdést és magyarázatot.
Szerintem senki nem lesz divatból biszex (vagy legfeljebb rendkívül kevesen), hanem a biszexek aránya a népesség körében igen magas. Míg a melegek aránya szolidabb mérések szerint olyan 6-8 százalék, addig a biszexek aránya ennek többszöröse.
Tehát matematikai alapon legalább minden harmadik emberben van hajlam a saját neme felé, legyen akár nagyon enyhén bi vagy full meleg.
Ami inkább divat lett, hogy ellenkező neműnek öltöznek, vagy úgy viselkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!