Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Esetleg valakinek volt hasonló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esetleg valakinek volt hasonló helyzet az életében?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Megpróbálom röviden és érthetően megfogalmazni azt, hogy mi van most bennem és mivel kapcsolatban kérek tanácsot, de előre is bocsánat ha ez nem sikerül!

18 éves lány vagyok, nemsokára 19. A szexualitásommal kapcsolatban eddig nem volt baj, nem akartam magam soha beskatulyázni, és ezek után sem szeretném. Azt tudtam, hogy érdekelnek a lányok, már általános iskola vége óta, ez gimnáziumban addig jutott, hogy csak szexualitás terén érdekelnek, és hogy érzelmi kötődést úgysem tudnék kialakÍtani velük, mivel csak barátként tudnék tekinteni rájuk.

Az éven környezetet váltottam, elköltöztem otthonról, szóval természetesen kialakult egy új társaság is. Ebben az új társaságban van egy lány, aki kb. 3 évvel lehet idősebb nálam. Jelenleg ott tartok, hogy ez a "csak szexuális téren vonzanak" hozzáállásom átalakult szerelemmé, és jelenleg iránta többet és jobban érzek, mint bárki más iránt eddig(a lány meleg, azt nem tudom hogy bi vagy leszbikus).

Semmi bajom nincs az érzéseimmel, pár barátom tudja ezt és támogat, viszont ezt a családomnak nem tudom felvállalni vagy elmondani, hiszen tudom, hogy a család kb. 70%-a nem fogadná el (vallás és egyéb okok miatt), valamint nem hinném, hogy lenne közös jövőnk a lánnyal: az egyik ok, amiért nem lenne közös jövőnk, az az, hogy nem tudnám felvállalni,és nem szeretnék egy másik embernek (neki)ezzel fájdalmat okozni, hogy az érzéseim ellenére titkolom, mivel nem ezt érdemli. Pont ezért próbálom elhatárolni magam tőle, és próbálok "kiszeretni" belőle, de ez természetesen nem sikerül.

Lehet, hogy ezt az egészet többnek érzem mint ami, egyszerűen nem tudom eldönteni, de az biztos, hogy annak ellenére hogy alig beszélünk, nagyon boldoggá tesz.

A kérdésem az lenne, hogy valaki tudna nekem adni tanácsot, vagy megosztani a tapasztalatait? Nem tőletek várok segítséget,tudom hogy ezt nekem kell magamban helyre rakni, és igazából szerintem csak azért írom le ezt az egészet, hogy kiadjam magamból. Légyszives a negativitást mellőzzük.

Előre is köszönöm a válaszokat, vagy igazából bármit!

2022. nov. 4. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Itt azt lenne érdemes tisztázni, hogy ténylegesen biszexuális vagy-e és nem-e teljesen meleg, mert ha totál meleg vagy, akkor mindenképpen érdemes lesz ezzel megbirkóznod, hogy valakivel együtt élj.
2022. nov. 4. 19:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Egyaránt vonzanak a férfiak és nők is.
2022. nov. 4. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A családodat nem választod, a család egy adottság. Ha nem tudnak ezzel együtt elfogadni, vajon igazán szeretnek? Mennyire éri meg jóban lenni egy olyan családdal, aki nem tud elfogadni téged valami hülye begyöpösödött ideológia miatt, amit ráadásul készen átvettek másoktól, egy percig se gondolkodtak rajta vagy próbálták újraértelmezni, hogy miben is, és miért hisznek. Rosszat teszel magadnak, ha elfojtod ezt a dolgot.
2022. nov. 4. 21:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi a másik ok, ami miatt nem lenne közös jövőtök?
2022. nov. 5. 01:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár heteró vagyok, de válaszolnék ha nem gond: beszélj a barátnőddel az érzéseidről. Ez az első lépés. Így kiderül, hogy kölcsönös-e az egész. Ha igen, ezek után gondolkodj csak a további dolgokon. Addig teljesen felesleges.
2022. nov. 5. 13:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3-as: igazad van, csak nagyon nehéz lenne elszakadnom a családomtól, és személyisegmből adódóan inkább bevállalom azt, hogy nekem rossz. (Tudom hogy ez nem jó, próbálok változtatni.)

4-es: én sem teljesen tudom megfogalmazni a másik okot, de leginkább az, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem tudnék vele családot alapítani, vagy ha igen, rettentő nehezen, és nem az országban.

5-ös: semmi gond hogy válaszoltál, örülök neki! Ebben teljesen igazad van, csak még sajnos nem gyűjtöttem elég bátorságot ahhoz, hogy megkérdezzem.

2022. nov. 5. 15:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Update: elmondtam a csaladomnak hogy meleg vagyok, es nagyon jol fogadtak <3
2023. nov. 30. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!