Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Segítség! Mit tennétek,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség! Mit tennétek, milyen tanácsod adnátok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elnézést, hogyha hosszúnak tűnök majd.

A helyzet az, hogy 71 éves múltam novemberben. Magamról közel 6 évtizede tudom, hogy meleg vagyok. Ezt nagyjából 5 évtizede tudja rólam a családom és néhány hozzám közelálló haverom, legyen az fiú vagy lány.

A szüleimnek tizennégy közös gyermeke született, ami kiegészül azzal, hogy apámnak két másik gyermeke is van. A legfiatalabb testvérem, az öcsém 44 éves (csak apánk közös). Egyébként, hogyha azt nézném, hogy mindkét szülőnk közös legyen, akkor pedig 48 éves a legifjabbik testvérem, a húgom. A kérdésem az ő fiával kapcsolatos. Valamelyik kérdésnél jeleztem, hogy az ő kéréseként részleteket csak privátban osztok meg, viszont olyan dolog történt, mely után ő adott engedélyt a történetsor teljes közlésére valamint olyan szinten szeretne tanácsot kérni, ami nem kizárólag egy másik kérdésre adott válasz

Én pedig ezt kiegészíteném azzal, hogy én adhatok-e neki e témakörben tanácsot vagy sem?

A kialakult szitu, amivel kapcsolatban a tanácsotokat kérném, az a 17 éves unokaöcsémet (legifjabb keresztgyermekemet) érinti.

A szitu úgy kezdődik, hogy idén szeptember 11-én a barátnőjével és velem a szomszéd város strandján való tartózkodásunk során egy fiú folyamatosan szemezett és flörtölt vele. Amikor délben ebédelés okán elhagytuk a strand területét és a közeli étterembe mentünk, az említett fiú követett bennünket. Aztán a strandra visszavezető úton is. Én – mint utóbb kiderült, hogy – nagyjából 1,5 órával előbb eljöttem a strandról, mint ők. A fiú továbbra is az unokaöcsémet stírölte és követte. Amikor a keresztfiam hazakísérte a barátnőjét, akkor is ott volt nagyjából 1-2 utcányival visszább a fiú, így már ezt a dolgot unva, a rokonom megszólította fiút, aki először zavarba jött és csak dadogott, majd elmondta, hogy tavaly ballagott ugyanabból a suliból, ahova a keresztfiam barátnője jár. Rendszeresen látta őt és egyre szimpatikusabb lett neki és ebből kifolyólag nyár eleje óta, ahányszor csak látta az utcán, annyiszor követte őket tisztes távolságból. Másnap találkoztak egy olyan helyen, ahol egyiküket sem ismerik és hosszasan beszélgettek. Aztán két hét után a keresztfiam volt az, aki szeptember 25-én este ráírt a fiúra, hogy szeretne vele találkozni. Másnap és azóta minden vasárnap (kivétel karácsony másnapja) megismétlődött.

A fiú 18 elmúlt, szervezett egy szilveszteri bulit, amire a keresztfiamat is elhívta. Egy feltétele volt a srácnak, hogy mindenkinek legyen védettségi kártyája és érjen oda legkésőbb 21 órára. A kártyát a bátyja fogja ellenőrizni, aki később magára hagyja a társaságot.

Az unokaöcsém is elismeri, hogy egyre jobban érzi magát a fiúval és hiányzik neki a fiatal srác, hogyha nem találkoznak, akkor is sokat gondol rá. A rokonom kapott egy Casio stopperes karórát a fiútól még december 19-én, amikor utoljára találkoztak. Utána a keresztfiam ezt az órát megőrzés céljából még aznap elhozta hozzám. Ma reggel jött érte. Később a boltba, amikor találkoztunk, akkor láttam, hogy fel is tette. Kicsit meglepődtem, hisz még reggel is azt mondta, hogy csak holnap veszi fel, amikor indul a buliba. Egyébként elmondása szerint a barátnőjének azt mondta, hogy egy általános iskolai osztálytársa hívta el szilveszterezni, de nem vihet magával senkit.

Nagyon fél, hogy mi lesz a buli vége. Nagyon fél attól, hogy esetleg a buli következményeként esetleg tovább jutnak, pl. csók vagy annál is tovább. Egyfelől ez a vágyik is rá, másfelől ezeket a vágyakat szégyelli és szeretné még a szívéből, agyából is kitépni.

Nagyon összevan zavarodva. Ráadásul azt látom rajta, amit még akkor sem, amikor a barátnőjével összejött 3 évvel ezelőtt. Csillog a szeme, kicsit remeg a hangja, amikor a fiú szóba kerül.

A tanácsomat kérte, viszont nem tudom, hogy mit is mondjak neki, mert egyfelől nem szeretnék túlzottan belefolyni a magánéletébe, másfelől pedig mégis szeretnék segíteni neki ebben a nehéz helyzetben.

Mit tehetek, milyen tanácsot adhatok ilyen helyzetben, mint nagybácsi, s mint keresztapa? Adhatok egyáltalán bármilyen tanácsot neki? Ha igen, akkor 71 évesen milyen tanácsot adhatok ez 17 évesnek?

2021. dec. 30. 11:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Még egyszer: Elnézést a bevezető hosszáért. Nem tudom, hogy mit tegyek, mert egyfelől adnék neki tanácsot, másfelől pedig nem túlzottan akarok beleszólni a magánéletébe.
2021. dec. 30. 11:37
 2/7 anonim ***** válasza:
98%

Ne hagyd abba az írást, bármi lehet belőle :)

Amúgy meg, felnőtt ember vagy elvileg, a te tanácsodat kérte, nem azt, hogy "kérdezzük meg a közönséget".

2021. dec. 30. 11:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Amúgy meg, felnőtt ember vagy elvileg, a te tanácsodat kérte, nem azt, hogy "kérdezzük meg a közönséget".

Érdekes hozzáállás. Világosan leírtam, hogy azért kérem az itteniek tanácsát, mert nem tudom, hogy mit is kellene tennem és milyen tanácsot adhatnék, ami nem túlzottan belefolyás a magánéletébe viszont mégis segítség lehet számára. Ezt elismerem, hogy még nekem is nehéz különvennem, ill. külön vizsgálnom, pedig 70+ éves vagyok.

2021. dec. 30. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mondd el neki, hogy Te mit gondolsz!

Neked van tapasztalatod meleg témában, tudod, hogyan élted meg, hogyan éltél 71 évet! Tisztába vagy azzal, hogy mit jelent titkolózni, és mit jelent visszafogni a vágyaidat. És azt is tudod, mennyire felszabadult érzés nyiltan megélni a szerelmet.

Nyugtasd meg, hogy nem tragédia, ha bi, vagy meleg. Már nem szükséges bujkálva léteznie a hajlamaival, ahogy gondolom neked kellett.

2021. dec. 30. 12:06
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem kellett titkolóznom és viszonylag sokáig nem is tudtam igazán megélni a másságom, mert mindenkitől tartottam. Első sorban a családi reakciótól, másod sorban a környezetemtől is nagyon tartottam. Bujkáltam emiatt bőven. Azután kezdtem megnyílni a családom egyes tagjai (néhány testvérem) előtt, hogy hazatértem a katonaságból 1971 táján. Nem volt könnyű az ismerkedés sem. Aztán az első igazi kapcsolatom is csak 34 évesen, 1984-ben indult és 13 évig voltunk együtt. Sajnos ő elhunyt.

A homo- és biszexualitás mai elfogadottsága össze sem hasonlítható a '60-as, '70-es és '80-as évek elfogadottságával.

Az a helyzet, hogy szerintem mindazt, amit elmond az érzéseiről, amit a fiúval kapcsolatban érez, az bizony hasonlít a szerelemre. Egyszer s mint, nem tudja a fiút kiverni a fejéből, nagyon sokan gondol rá és minden találkozást nagy izgalommal és boldogsággal vár.

Este felé jön át hozzánk, hogy beszélgessünk. Állítólag itt is alszik, majd innen megy elvileg a buliba is.

2021. dec. 30. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Azt mondom hogy mond el neki hogy jó dolog a csók, stb és ne féljen. És ha valami nem ok mondja a srácnak és ha szereti megérti majd. Ha nem szereti nem fogja megérteni. De nyisson is mert jó dolog...
2021. dec. 30. 15:02
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
100%
Nem szoktam meleg, vagy biszex kérdésekre válaszolni, de kérdésed megfogott. Nos, én csak 63 vagyok, így bölcsesség terén talán elmaradok mögötted, de ha rajtam múlna, mielőbb összeboronálnám őket. Semmi sem gyilkolja ugyanis annyira a lelket, mint a bizonytalanság. A srácnak mielőbb meg kell tudnia, merre is hajlik tulajdonképpen.
2022. jan. 1. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!