Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Miért tanácsolják ezeket...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tanácsolják ezeket általában, ha erről beszélek?

Figyelt kérdés

*azért nem szexualitás kategória, mert nem az a része érdekel, hanem az ezzel kapcsolatos tanácsok miértje*

(Ugyan itt, ismerkedős privát üzeneteket kerüljük)

Biszexuális vagyok, és tartok attól, hogy "véletlenül" egy lánnyal lesz kapcsolatom (én is lány vagyok), akkor egyszer el kell mondanom otthon. És nekem a családom nem toleráns ezzel kapcsolatban. Legalábbis anyu nem az, apámat nem érdekli a létezésem, a nyolcvan éves nagyim meg tudja. Tehát anyám véleménye para, mert mégis otthon élek még egy jó pár évig biztosan, már csak a koromból adódóan is. (18 leszek hamarosan középiskolás) Tehát nem lenne jó gimi alatt kidobatni magam otthonról. Valahányszor, ami azért ritka alkalom, mesélek valakinek arról, hogy anyám bármikor elkezdi szidni a nem heteroszexuális embereket, igazából durván homofób, még azt is elítéli, aki elfogadja a másságot. Gyanakszik rám, és szerintem nagyon megvetne, ha megtudná, hogy biszex vagyok, és mondjuk lenne barátnőm. Másoktól ilyen beszélgetésekkor mindig kb ugyan azt a két tanácsot kapom. Az egyik a nem titkolhatom örökké, ha lány párom lesz, biztos elfogadja idővel és egyéb ilyen mesébe illő szépségek. A másik meg a "biszex vagy, randizz fiúkkal, és akkor nem kell elmondani".(mindezt úgy, hogy tudja az illető, hogy inkább a lányokat kedvelem jobban) többnyire olyanok mondják ezt, akiknél a párkapcsolat és a családtagjai között csak az lehet a gond, hogy a pár nem szimpatikus elsőre valamiért. Értem én, hogy nem lehet más tanácsot adni ezen a kettőn kívül, de meglepő módon, az ezen a kettőn kívüli egyetlen helyzetemben optimálisnak nevezhető megjegyzés, az addig ne mond el, amíg otthon laksz, nem jön elő. Max ritkán a "18 éves korod után nem szólhatnak bele" kerül elő, de szerintem ostobaság. Ha itthon lakik valaki gimisként, de 18+-os akkor a szülei tartják el, és ha eldurvul kirakhatják.

Komolyan, miért a "randizz fiúkkal" és az "úgyis el fog anyád fogadni" a leggyakoribb megjegyzés ha baráti lelkizéskor ez a problémám kerül elő?

2020. júl. 31. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Túlbonyolítod. A 2 szokásos válasz helyett te az "addig ne mond el, amíg otthon laksz" opciót preferálod. Akkor tedd azt! :)
2020. júl. 31. 00:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azt akartad írni, hogy 18 leszel és hamarosan befejezed a középiskolát (s nem azt hogy középiskolás leszel), bár most nem ez volt a lényeg.

Inkább az, hogy anyukád "kicsit" basáskodik feletted, irányítani akarja az életed és a saját értékrendjét rád erőltetni. Ezzel amíg otthon laksz tényleg nem tudsz túl sok mindent csinálni. Fejezd be az iskolát, kezdj el dolgozni és ha elköltöztél otthonról ráérsz majd akkor coming out-olni. Így sem lehet egyszerű az életed, felesleges most még egy az anyukáddal történő konfliktussal bonyolítanod.

2020. júl. 31. 01:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is bi vagyok 19 éves fiú, az én családom is elegé homofob. Én attól félek ha coming outolok mint biszexualis akkor minden áron össze fognak akarni hozni egy csajjal mert ez a „normális". Holott azt senki nem nézne h nekem szintúgy a fiúk kicsit jobban bejönnek, és ha véletlenül bele szeretnék egy fiúba akkor vele szeretnék lenni. Én úgy vagyok az egész dologgal h már nem agyalok rajta, ha megtörténik a coming outom akkor megtörténik, ha fiúval ha lánnyal leszek nekem mind1. Nekem is sokan tanácsoltak olyat h akkor coming outolj úgy h meleg vagy, de mi ha épp találok egy olyan lányt akibe szerelmes leszek és akkor mit mondok a családomnak? Tévedtem? Vagy azt fogják hinni h ez az egész melegség csak választás kérdése és jött ez a csaj és megváltoztatta a véleményem a dologról. Vagy h ez csak egy trend amit követek. Én szerintem nem mondom meg h melyik kategóriába tartozok, inkább csak ( ha lesz rá alkalom) azt mondom majd h „családom ez a én párom! Beleszerettem és vele akarok lenni, ha tetszik ha nem" és elmagyarázom h én nem választom ki h kibe szeretek bele. Szerintem nem rak ki a családod ez miatt, max eltilt attól h egy lánnyal legyél, vagy lehet lesz olyan szabály h nem hozhatod őt haza. Ha tévednék és sajnos arra a sorsra kerülsz h tényleg ki tenne a családod, akkor én a helyedben valakit keresnék akinél alhatok pár napig, legyen az család barátok, ha nem fogadnak vissza a szüleid, akkor én keresnék egy állást iskola mellett, lehet nehéz lesz, viszont más választásod nincs. Én csak akkor mondom el ha össze jövök egy fiúval, és komoly a dolog.
2020. júl. 31. 01:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ne mondd el egyszerűen. Ha anyád ennyire intoleráns akkor neked nem kötelező vele őszintének lenned. Beszéld meg egy fiú haveroddal, hogy bemutatod mint a barátodat és falaz neked aztán ennyi, mehetsz csajozni. Anyád meg majd sajnálhatja hogy lemarad a lánya fontos pillanatairól a saját korlátoltsága miatt.
2020. júl. 31. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!