Házasságban élőktől kérdezem: Igaza van-e az
Egyháznak, (tehát elsősorban a katolikusnak) hogy nem jó
a házasság előtti szex?
Figyelt kérdés
Akik a szüzesség a házasságkötésig való megtartását nagyon fontosnak tartják, azok azzal érvelnek, hogy a házasság előtti szex miatt nagy valószínűséggel már nem lesz jó a házasság. De milyenek ezzel a személyes tapasztalatok?
a mai világban elképzelhetetlen az h ha valaki együtt jár évekig vkivel és ne legyen szex..
régen persze ugy volt h megismerkedtek összeházasodtak aztán kész..
de most ugy van h megismerkednek, remélhetöleg nem egy nap után hanem pár hét után lefekszenek egymással, aztán járnak évekig..és csak utánna házasodnak össze..
szerintem ez teljesen normális igy..
21/L
2010. febr. 15. 18:59
12/20 anonim válasza:
Lehet, hogy én járok rossz gyülekezetbe, de az Egyház nem azt mondja, hogy rossz a házasság előtti szex, hanem, hogy nem kell! Önmegtartóztatás miatt, és hogy tisztán léphess az Úr színe elé.
2010. febr. 15. 23:05
13/20 anonim válasza:
az lehet.. de akkor most évekig ne szexeljen egy pár??
2010. febr. 16. 11:01
14/20 anonim válasza:
attol meg tiszta vki, mert nem megy szűzen ferjhez.
2010. febr. 16. 11:07
15/20 anonim válasza:
Szerintem ez a régi idők prűd felfogása...Én nem vennék cipőt úgy,hogy nem próbálom fel.Ez a szexre is vonatkozik.Sok múlik azon,hogy jó-e az ágyban a másik.És ha nem,akkor az félrelépéshez meg váláshoz vezethet.Akkor megérte?Szerintem nem.
2010. febr. 20. 22:09
16/20 anonim válasza:
Az egyház meg...Na és a sok pedofil homoszexuális papot,akik ártatlan kisfiúkat erőszakolnak meg,na azt mivel magyarázzák? Mert hogy Isten nem ítéli el a férfi és a nő közötti testi szerelmet. De az ártatlan gyermekek megrontását igen...
2010. febr. 20. 22:12
17/20 anonim válasza:
ez a kérdés kb annyit ér mint a: Jézusnak voltak szexuális gondolatai?
2010. márc. 17. 06:59
18/20 anonim válasza:
kérdezd meg tőle xD
2011. jan. 31. 16:10
19/20 anonim válasza:
Sztereotipia mindenhol, csodás. Azért a szex meg a cipő nem ugyanaz,de nyugodtan hasonlitgasd, kb ezekszerint ennyire is értékeled,hogy egy szimpla cipő vásárláshoz hasonlitod. :)Talán sokan azért is nem vállalják azt,hogy várnak, mert nagy a külső nyomás, hogy " hé ne már, mindenki csinálja,ne mond már komolyan,hogy te hiszel azoknak akik azt mondják ne " Kérdem én, ilyenkor, igyis ugyis másnak hiszel, csak pont abban,hogy akkor nyugodtan szexelj. Ergó, ne mondják meg mikor, meg hogy, de mégis mások megmondhatják. Full értelmetlen...-.- Amugy meg ha olyan jó dolog ez, miért van sok boldogtalan ember ? Mert nem olyan happy minden..ahogy ezekszerint kellene lennie, hiszen mindenki szabad, azt tehet amit akar. Rohadt nagy boldogság, mondhatom :)
2013. jún. 10. 12:27
20/20 anonim válasza:
Miért érdekel az emberek véleménye?
Ha mindenki helyesel valamit akkor az jó?
Ha valamit gáznak tartanak akkor az helytelen?
Mihez igazítod az életed? A többségi véleményhez?
Ádám és Eva esetében az emberiség 100%-a tévedett. Noé idejében az emberiség nagyon nagy százaléka helyeselte a bűnös életformát. Jézus megölésekor is a többség volt az aki a keresztre kívánta.
Nem mondom azt hogy a többség mindig rosszul dönt, de azt igen, hogy nem ehhez kellene mérni az elveinket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!