Miért fáj a tampon?
15 éves vagyok és kb. 1.5 éve menstruálok.
Tampont szeretnék használni mert a betétet utálom.
többször is probáltam de ne ment..elöször minden oké az eleje bemegy..de utána elkezd szurni
Hallottam olyat hogy az elsö fáj és csak egyzer kell kibirni
akkor beoljam? vagy mit tegyek?
Próbáld venni a legkisebb tampont először, ugyanis a hüvelyed valószínűleg nem tágul ki csak annyitól eléggé, hogy valamit beledugsz. Aztán ha száraz a hüvelyed, akkor a tampon is iritálhatja, ami szintén fájhat, hiszen egy nedvszívó anyagról van szó.
Aztán ott a lehetősége annak, hogy a tampon beleütközi a szüzhártyádba, ami talán lehet kicsit erősebb mint az átlegos, vagy kisebb a nyilás rajta, esetleg a tampon pont nem találja el a nyilást, probáld meg kicsit megmozgatva felhelyezni és óvatosan. Amugy pedig bár ezt nem mondom biztosra, de mintha a lehetne kapni kifejezetten fiatal lányoknak való tampont is. De egy a lényeg, a legkisebb mérettel próbálkozz, mert idő kell amíg a hüvely hozzászokik ahhoz, hogy valami vastagot is bele lehet tenni. És ha rendszeresen szúr nemártana egy nődokit se meglátogatni, mert előfordulhat, hogy kidörzsöli ott belül, vagy esetleg allergiás vagy valamire amiből a tampon készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!