Csak nekem furcsa, vagy maradi lennék?
Igen, nagyon rossz ez, hogy kiskamaszok es nagyobb kamaszok is ezzel foglalkoznak. Ez a felnottseg, a felnott elet resze, nem a kamaszoke. Nekik meg csak ismerkedniuk kellene a testukkel, de mar 15-16 evesen boven tulvannak olyanon, amihez nem eleg erettek.
Attol, hogy felall ott lent, az meg nem jelenti azt, hogy fejben is kesz a hasznalatara.
De ez a szulok felelossege is, hogy nem adjak at a nemi kulturat.
Mindig azt állitom, hogy a szülő szexuális nevelése döntö a kérdésben. Jellemző, hogy totál hiányos, vagy semmilyen ez a nevelés, ezért barátnők/haverok azok akik véleménye érvényben marad. A 12-13 éves korú konkrét szex nem jó még, de ha a fejébe veszi nem nagyon lehet róla ledumálni. Ekkor az egyetlen amit tehetsz, hogy megpróbálod rávezetni (amig a fiú ezt v. azt nem tudja addig ne: a lényeg magától döntsön másképp), illetve az óvszerreől irsz pár sort, hogy nagyobb baj ne legyen. Nekem ez a stratégiám.
Sajnos amit a szülő kihagy, lexar azzal már túl sokat nem tudsz kezdeni.
Ami leginkább adott a mai világban azok a körülmények és a környezet: minden fel van gyorsítva, a mass-média a szexualitás jegyében forog ( TV, internet, magazinok stb. ) , nem is csoda tehát, hogy ha a mai kamaszok folyamatosan ilyen ingereket kapnak, akkor kialakul bennük egy felgyorsult érési vágy és ez feltételezi a szex terén való kibontakozást is.
Azt, hogy ez jó, nem állítja senki, de a technikával jár és a radikálisan megváltozott életviteltől.
És én szemléletem más.
Én úgy látom, hogy nem most sok a szex, régen volt kevés. Mesterségesen volt elnyomva, tiltva, tabu volt. Most nem az.
A világ megváltozott, ez pedig azt is jelenti, hogy erre IS fel kell késziteni a lurkót. A szülő kötelessége a világban betöltött szerepre felkésziteni a gyerekét. Azért, mert a közgondolkodásban ez nem feladatként jelenik meg sok szülő fejében, attól még az! És ha nem teszi meg, kezdődik a baj.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!