Mi lehet az oka annak, hogy valaki 25-30 éves kora után is szűz?
Egy amerikai kutatás ( [link] szerint akik felnőtt korukra szüzek maradtak, és nem vallásos vagy egyéb meggyőződésből, hanem mert nem volt más választásuk, azokat általában gyerekkorukban kiközösítették a többiek. A későbbi felnőttszüzeket társaik kinevették vagy egyébként osztódott folyton rájuk az áldozat szerepe a közösségekben. Ezzel összhangban általában egyedül játszottak, nem barátkoztak senkivel, és a többiek nem szerették, nem fogadták el őket. A kutatás tehát azt mondja, hogy azok maradnak szüzek felnőttkorukra, akikben gyerekkorban nem alakulnak ki a társas kapcsolatokhoz szükséges alapvető képességek, és ebben a külső ugyan szerepet játszhat, de csak egy tényező a sok közül.
Ha ismersz ilyen embereket illik rájuk a fenti leírás?
Ezeket elolvasva regisztráltam az oldalra, hogy elmondjam a nézőpontomat.
A szüzesség témája nagyon fel van fújva mostanában, ennek oka csakis a média, semmi más, ami azt sugallja, hogy a szüzesség ciki, meg, hogy felelőtlenül éljünk szexuális életet akárkivel, mivel ez a menő. A szüzesség nemelvesztését általában az a szorongás kisugárzása okozza, amit az "áldozatok" éreznek magukban a szemét média miatt. Nem azt mondom, hogy várjunk a szexel házasságig, de nem is kell úgy csinálni mint ha kötelező lenne, és ez mindenkinek a magánügye. Nincs amit cikinek érezzünk, ha szüzek vagyunk, hiszen ez nem külső, hanem belső tulajdonság, és ha az illető nem érzi gáznak, hogy szűz, akkor meg sem látszik rajta. A médián kívül még talán az is okozza a "szexuális korukat élő szüzek" szorongását, hogy egyszerűen az embereknek, pontosabban a fiataloknak nincsen céljuk a jövőjükkel kapcsolatban. Csak kíváncsiságból megkérdeztem pár korombeli fiút és lányt (18-19 évesek), hogy mit akarnak csinálni, miután elvégezték a középiskolát. Körülbelül 30 embert kérdeztem meg, és ebből jó ha 1-2 mondott határozott célt a jövőjét illetően. Akik tudják mit akarnak kezdeni magukkal sokkal boldogabbak mint a többi ember, "...a cél éltet..." Másrészt, mivel az emberek nézőpontja beszűkült, és a fiatalokat csak az érdekli, amit a fosbukon meg a tévében látnak, ezt a példát követik. Mára már eltűntek azok a régi példaképek, amik az előttünk lévő generáció példaképei voltak, pl.: Herkules A mostani gyerekek, fiatalok példaképként a tv-ben olyan embereket látnak, akiknek a többsége egy idióta retardált (nem akarok neveket írni, mindenki ismeri őket VV... néven) Ha azt a példát követjük, amit a média diktál, akkor ne csodálkozzunk, hogy ennyi elkeseredett huszonéves szűz fiú kesereg a saját sorsán, ahelyett, hogy kezdene valamit magával, tanulna, célokat tűzne ki, hogy majd az unokáinak (ha lesznek) ne azt kelljen mesélnie, hogy nagyapátok is csak egy átlag akkori gyerek volt, akinek sikerült elvégeznie a középsulit, majd azután beolvadt a társadalomba anélkül, hogy tett volna valami kiemelkedőt. Nos, ennyit szerettem volna mondani a szüzesség témában, ehhez a kérdéshez, mindenki szűrje ki a magának hasznosat! És elnézést a helyesírási hibákért!
"Ami pedig a szüzességet illeti ki a p*csát érdekli, hogy ki mikor hol miért. Bedugod a f@szod egy "lukba" azt annyi, nem leszel se több, se kevesebb:D"
Hát Rapesz kolléga elég szánalmas egy idi0ta lehetsz! És még neked vannak mély érzéseid? A nagy f@szt vannak neked... Előbb növessz agyakat, mert így egy nagy szégyen vagy!
27f, marhára nem irigyellek...
Attól tartok, nekem is az lesz a sorom, mint neked, hogy prostikhoz járkálhatok. 3 évvel vagyok fiatalabb nálad, és nemhogy a csajok többségét sikerül elmarnom magamtól, de még a saját anyámmal is mocskos módon tudok viselkedni. Soha nem is csókolóztam senkivel, és már ezért is rettegek az ismerkedéstől.
Teljesen igaz rám ez a cikk, csak erre én egyedül is rájöttem az évek során. Sokszor feltettem a kérdést magamnak miért lettem ilyen és az idő múlásával ugyanezeket a válaszokat kaptam meg amik ebben a kutatásban le vannak írva. A baj csak az, hogy ebből a gödörből nem tudok kimászni egyedül.
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!