Hány éves korban veszítették el régen a szüzeségüket az emberek?
18-19
ma 12-14 is előfordul sokszor
Utolsó ez jó volt! xD
Régebben szinte követelmény volt, hogy a nő szüzen menjen férjhez. A férfiaknál ez nem volt érdekes, mivel az ő szüzességüket nem lehetett ellenőrizni. Volt egy szokás, miszerint éjféltájban a véres lepedőt a lány anyja bemutatta a násznépnek. Ezután folytatódott a buli. Ha ez nem történt meg, arra következtettek, hogy a nő nem volt már szűz, a násznép pedig szétszéledt.
Holott a szüzesség elvesztése nem minden esetben jár vérzéssel. Valaki eleve tág, rugalmas szűzhártyával születik.
Aki nem szüzen lépett a házasságba, azt az emberek a szájukra vették. Ha pedig "megesett lány" lett valakiből, azaz házasság előtt gyermeke született egy hajadonnak, élete végéig szégyenben kellett lennie. Neki is, a gyerekének is.
Manapság viszont kicsit átestünk a ló másik oldalára: ma már a 13-14 évesek cikinek tartják, ha ilyen korban még szűz valaki...
Emlékszem, én 18 évesen veszítettem el a szüzességemet, de ezzel az eredménnyel az utolsók között voltam az osztályban. A többség 15 évesen, 9.-ben már bőven túl volt rajta, akik pedig még nem, azokat lenézték.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!