Szerintetek a felnottevalas folyamatanak mennyire fontos es meghatarozo merfoldkove a szuzesseg elvesztese?
Mit gondoltok? Van valamilyen (pszichologiai) jelentosege a szuzesseg elvesztesenek, megvaltoztatja valamennyire az embert, van szemelyisegformalo hatasa (atvezet a felnottkorba, teljes jogu ferfinak/nonek erzed magad utana)? Vagy inkabb az elso komoly parkapcsolat es az azzal jaro uj (pozitiv es negativ) elmenyek, felelossegvallalas, elkotelezodes az, ami miatt az ember elkezdi felnottnek erezni magat?
Ti hogy tapasztaltatok? Valtoztatott rajtatok valamit a szuzessegetek elvesztese? Magabiztosabbnak, hatarozottabbnak, "felnottebbnek" ereztetek magatokat utana?
Ha vannak itt olyan huszonevesek, harmincasok, akik meg nem estek at sem az elso szexualis elmenyen, sem az elso parkapcsolaton... ti nem erzitek ugy, hogy bentragadtatok egy bizonytalan, esetlen, csetlo-botlo, hatarozatlan, kamaszos allapotban es a hetkoznapi eletben ezert nem vagytok magabiztosak es nem erzitek magatokat igazan felnottnek?
Minden velemeny, sajat meglatas, sajat tapasztalat nagyon erdekel!
(elnezest, de nincsenek ekezeteim)
Hát igen, abban igazad van, hogy van némi különbség a két nem megítélése között ilyen téren.
Tudom nem nyugtat meg, nem is akarom a magánéletemet kiteregetni, de a férjemet 28 évesen ismertem meg és még szűz volt. Én nem tartottam lúzernek, hanem vérszemet kaptam, gondoltam ezt nekem ki kell próbálnom...na azóta már a férjem. Nyilván nem minden nő egyforma, lehet más máshogy reagált volna erre, úgy ahogy lehet egy nőt is zavarna az, hogyha 22 évesen szűz. Nem tudhatod.
Na csak azt akartam illusztrálni, hogy nem reménytelen a helyzet.
Sok nő azért nem fekszik le szűz pasival, mondván nem akarják tanítani. De könyörgöm, még itt a gyakorin is milliószor halljuk, hogy egyeseket évek után sem tud kielégíteni a párja, megjegyzem legtöbbször ők sem tudják mit akarnak. Hát így aztán tök mindegy, hogy szűz vagy nem az illető. Ha egy kicsit is mindenki magába szállna, akkor rájönne, hogy ennek nincs olyan nagy jelentősége.
Sajnos az emberek nem gondolkoznak, csak hülye berögződéseket követnek. Aki ezen felül tud emelkedni, sokkal boldogabb lesz.
Nálam semmit sem változtatott a szüzességem elvesztése. Igazából nálunk ez a családban tabu téma (sajnos, kis vidéki falu), nem beszélünk ilyenekről, szóval nem lovagoltak a témán, így nem tartottam nagy dolognak.
Persze, azért ugyanúgy megvolt a felelősség ami ilyenkor kell, de ennyi. Azt tudom, hogy mikor elvesztettem, az akkori párommal utána lépten-nyomon szexeltünk :D
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!