Miért úgy hívják, hogy "elveszíteni"?
Ha elveszítek valamit, akkor azt nem tudom, hogy hol van. "Hová tűnnek az elveszett dolgok?
- A semmibe, ennek megfelelően mindenhová." (Harry Potter)
Szóval ha valakinek önszántamból odaadom a szüzességem, akkor az tulajdon képpen nála van, tehát tudom, hogy hol. Ha mondjuk öntudatlan állapotban végzem ezt, és nem emlékszem semmire, se helyre, se partnerre, akkor már lehet mondani, hogy "elveszett", de nem ez az átlagos. Akkor miért a kifejezés?
:)
A tudósok a mai napig nem tudják, hogy régen mire lehetett jó a szűzhártya, mielőtt funkcióját vesztette és visszafejlődött. És ha az ember valamit nem ért, azt misztifikálja. Így jött létre a szüzesség kultusz.
És mivel a nő egyetlen értéke régen a szüzessége volt, ezért amikor már nem volt szűz, az hatalmas veszteséget jelentett.
hát, én se voltam kibékülve a kifejezéssel eddig, de nem ebből a szempontból, hanem a szó pejoratív, negatív értelme miatt.
Ugyanis én odaadni, odaajándékozni szeretném. Mert annak, ahogy írtad, pontos helye van. :) (22/L)
Köszi a válaszokat, és várom a további véleményeket is!
(Én 21/L)
Pont ma olvastam ezt a részt :P
De szerintem ez nem nagyon így van. Vagyis ez olyan zavaros.
Szerintem elveszteni azt jelenti, hogy nem kapod már többé vissza. De végülis ez se jó szó rá, mert ha pl elhagyod a telefonod, azt meg tudod találni, tehát vissza tudod kapni..
Jó kis téma ez.. (:
Csak nem nekünk való, hanem a filozófusoknak :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!