Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Beszélhetünk vaginizmusról...

Beszélhetünk vaginizmusról abban az esetben, ha a nő hüvelyébe egy új lazán befér, s kettő is, ha fel van izgulva?

Figyelt kérdés
A párom próbálkozott többször is a behatolással, de nagy fájdalmat éreztem (vagy csak képzeltem), s így abbahagytuk. Én viszont már kezdek félni, hogy esetleg vaginizmus a bajom, s emiatt nem megy az aktus. 24 éves vagyok, s három éve vagyunk együtt. El is jegyeztük egymást, de szex még nem volt, csak petting. S épp a fent említett okból kifolyólag nem volt még szex. Mi lesz, ha soha nem fog tudni behatolni? Lehet, hogy szűzen fogok meghalni???
2011. aug. 22. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
NYUGI. Ennek mentális okai vannak. Nem fáj az ha elég nedvesek vagytok. Elősször talán próbálkozzon nyalással és csak a végét tegye be.
2011. aug. 22. 15:24
 2/10 Nolen rúz válasza:
100%
Az eslő 5-6 alkalom eléggé, sőt nagyon fájni fog. Ki kell tágulnod. Ezzel jár a szüzesség elvesztése. De ha minél jobban felizgulsz annál inkább élvezhető lesz. És amúgy csak az aktus elején fáj. Sajnos ezt nekünk nőknek végig kell szenvednünk.
2011. aug. 22. 16:02
 3/10 anonim válasza:
100%

Hello, (24/L)

Nekem is hasonló problémám van, csak úgy látszik eddig nem jól fogalmaztam meg, amikor választ kerestem rá.

Jó két éve járunk a párommal (29/F), de még nem jött össze a konkrét behatolás, síkosítóval sem, túl szűk a bejárat. Lassan tönkre megy a kapcsolatunk emiatt. Nem tudom elengedni magam, mert annyira fáj, ha próbálkozik, mintha késsel döfködnének. Az ujj behatolást nagyon gáznak tartom, de abba is belementem, hátha sikerül tágítani, ez nem olyan, mintha smirglizne, (pedig nem a kezével van baj).

Sajnos, nincs kedve a páromnak igy próbálkozni (tágítani), hanem már másnap a dolgok közepébe szeretne vágni. Egyrészt megértem, mert régóta vár(unk) erre, de a várakozás helyett ha próbálkoztunk volna rendszeresen, már rég egymáséi lehettünk volna. Ezt most csak jól esett kiírni magamból.

Nagyon gáznak tartom, hogy még szűz vagyok, senkinek nem mertem róla beszélni, ő viszont elmondta 7 barátjának a 2,5 év alatt (hogy tanácsot kérjen). Nagyon rosszul esett, de mostmár legalább én is jobban fel merem vállalni a szüzességi problémám.

Ellazulni már jobban el tudok, mint a kezdetekkor, de amit vége a játéknak és konkrétan próbálkozik, kővé válik a gyomrom az idegtől.

Se bor, se sör nem segít, az hogy néha türelmetlenkedik még úgy se. Azt hallottam a fű, a görcsoldó, izomlaító segíthetnek. Próbált már ezek közül valaki valamit ilyen esetben?

Kipróbált tipp ellazulásra és szexuális vágy fokozására, vagy bármi egyéb, ami hasznos lehet??

Sjnálom, hogy pont ebben a témában érkezett ilyen kevés hozzászólás. Bocs, hogy regény írtam.

Üdv. "Natasa3"

2011. aug. 24. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:

UJJ = főnév, olyan dolgokat jelöl, melyek a végtagokon találhatók, általában 5-5 van rajtuk embereknél, így összesen 20 db. Azzal szoktál pl. pötyögni a billentyűzeten.

ÚJ = melléknév, a régi ellentéte, valami olyanra mondjuk, ami korábban nem létezett, nem volt a birtokunkban, stb.

A kettő között szerintem van különbség.

2011. aug. 24. 16:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a kiigazítást ujj - új, valóban különbség van köztük, s a pont a hozzászólónál. Sajnálom, nagy izgalmamban tévedtem, elnézést :) Ja, vmikor országos helyesírási verseny díjazottja voltam, s lám, még így is bekerülhet a baki. s a szomorú, h még észre sem vettem, amíg a kedves hozzászóló fel nem hívta rá a figyelmem :)
2011. aug. 25. 08:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező és Natasa:

Szoktatok maszturbálni?

A kérdés nem vicc. Az egészséges szexuális életnek és szexuális fejlődésnek része, hogy felfedezed a tested megismered mi merre hogyan jó.

Egy ujj nem smirgli ha be van nedvesítve. Ha meg felizgultok nedvesedtek magatoktól is. Ha mégsem léteznek síkosítók. Ha ezzel sem megy a dolog, akkor ott pszichés háttere van a dolognak.

Az egyszerű (lévén egyikőtök ha jól értem szűz) kislányos izgalomtól a szégyenérzetig minden szóba jöhet.

először is. Jó lenne részleteket tudni. Igen sajnos szókimondóan részletezve egy egy próbálkozásotokat, mert hamar kiderülhet, hogy mégsem bennetek van a hiba.

Párotok foglalkozik veletek előtte?

Felizgat? Kényeztet? A problémát szem előtt tartja és megtesz mindent azért hogy ellazuljatok és élvezzétek a dolgot? Mert ha nem akkor a hiba bennük is keresendő!

Sajnos nem tudok eleget hogy érdemben segítsek de ha dobtok egy privát üzenetet beszélhetünk akár nyíltabban is ha itt nem szeretnétek, mert szívesen segítenék.

2011. aug. 26. 15:50
 7/10 anonim válasza:
Szűz vagy még ??
2011. aug. 26. 16:29
 8/10 T.T.Z. ***** válasza:

A 15.50-es kommentelőnek igaza lehet. Legtöbb esetben pszichés probléma van. Szerintem, hogy még szűz vagy 24 évesen egyáltalán nem baj (ez főként Natasának szólt)

Ha úgy gondolod felkereshetnél egy sexuál pszichológust talán tud segíteni.

de nem feltétlen veled van a baj lehet, hogy a párod sem akkor próbálkozik amikor kell. Ha az ujját is érdesnek érzed használhatnátok síkosítót vagy PH-semleges testápolót esetleg gumit is húzhat rá.

-

A fű segíthet ellazulni de mindenképp próbáljátok ki előbb a hatását mert nem mindenkinél hat ugyanúgy és ráadás ként még sokféle is van belőle és nem mindegyiktől lazulhatsz el. :)(van amelyiktől vigyorogsz mindenen, van amelyiktől depis leszel, van olyan is amelyik teljen kiüt.)

2011. aug. 26. 18:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Én vagyok a nyelvtannal szemétkedős hozzászóló. Hogy úgy érdemben is hozzászóljak a kérdéshez, (mert látom, hogy jófej, értelmes csaj vagy) én is így voltam, csak 19 évesen. Illetve nekem egyszerűen "nem fért be". Aztán egyszercsak mégis sikerült, egyik alkalommal szerencsével jártunk. Komolyan, semmi extra nem volt a korábbi próbálkozásokhoz képest, csak valahogy összejött. Talán kicsit erősebben, vagyis inkább határozottabban próbálta betenni, esetleg a szög lehetett szerencsésebb, mint korábban... Amúgy ennek már 1,5 éve, és a mai napig van, hogy csak körülményesen sikerül a behatolás, de azért általában már szokott:) A fájdalom pedig esetleg fertőzés miatt is lehet. Nekem kiderült, hogy akkor fáj igazából a behatolás, ilyen szaggató érzéssel, mikor gombás vagyok:( Mikor pedig nem, akkor nem fáj. De csakis a behatolás a fájdalmas ilyenkor is, utána az aktus további részében már elmúlik, és élvezetes lesz. (Sajnos már a szexuális életem megkezdése előtt gombásodásra hajlamos voltam, azóta meg pláne.) Szóval esetleg menj el nőgyógyászhoz egy kenetvételre, és ebben a témában is tudsz vele beszélni. Illetve, ha meg tud vizsgálni, és nem mond olyat, hogy neked vaginizmusod van, akkor ez csakis a te fejedben létező probléma lesz, nem orvosi kategória. Nyugi!
2011. aug. 29. 17:15
 10/10 anonim válasza:

Először is köszönöm a hozzászólásokat, már a kérdésekben is találtam elgondolkodtató dolgokat és hasznos válaszokat.

A pszichés ok az nagyon valószínű, hogy jelen van, ideges és szorongó típus vagyok, gyakori hangulatingadozással, ami ellen igyekszem tenni, egyre sikeresebben. :)

Síkosítót használunk, de már nem is mindig van rá szükségem. (Viszont olyan ritkán kerülünk ágy közelbe romantikázni, hogy nem csoda, ha smirglinek érzem az ujját).

Maszturbálni nem szoktam magamon, de mostmár beismerem, elkerülhetetlen, hogy én is tágítsam magam azon a bizonyos helyen.

Én a gombásodást kizárnám, hogy azért fájna a próbálkozás, mert semmilyen más kellemetlenségem nincs a nemi szervemnél, illetve az a fájdalom, amit akkor érzek, amikor megpróbál bahotolni (ezt hívtam én "próbálozásnak" a fentiekben), mondhatom, hogy konkrétan azért fáj mert túl szűk még a bejárat.

Őszintén szólva, végső elkeseredésemben írtam ide fel a problémám, hátha megtudok vmi érdemlegeset. Nem akartam tovább magamban tartani, mert ez azt jelentette volna, hogy nem vállalom fel a problémámat.

Amint elolvastam a válaszaitokat, megbeszéltem a párommal, hogy hetente többször kell szexuális játékokra időt szakítanunk, amit el is kezdtünk, beleértve a vag. tágítást is, a gumi és síkosító együtt használva már kezdi meghozni az eredményét. Fűvet inkább még nem próbálom ez ügyben alkalmazni, hátha sikerül nélküle is az, amire törekszünk.

Nagyon elérzékenyültem, amikor megláttam a válaszaitokat, magam sem értettem miért. Nem nagyon tudom megfogalmazni, de valahogy kiváltságosnak éreztem magam, amiért ilyen segítőkész kommenteket kaptam, és jó, hogy konkrétan az én problémámra kaptam válaszoltatok, s nem pedig még mindig másokét olvasgatom, mert akkor nem változott volna bennem semmi. Egy csoportterápia is hasonló lehet, vagy még jobb. No, még 1x köszi a kommenteket, 15.50., T.T.Z.

Üdv. :)

2011. szept. 1. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!