Az egyházi gimikben mennyire kicsapongó a diákok szexuális élete?
úgy értem hogy pl az állami sulikhoz képest jobb e a helyzet?
h valaki esetleg ilyen suliba jár, kérem ossza meg a tapasztalatait!
köszönöm
Válasz időpontja: 05-12 23:39: Na ezt nem hiszem el, ilyen iskola nincs. Méghogy partifotókat ellenőrizgettek (ami mellesleg elég visszataszító dolog lenne)... A mi iskolánk apátságának szerzeteseinek átlagéletkora bőven nyolcvan év felett volt tíz évvel ezelőtt, és szerintem ez az ország összes hasonló intézményénél nagyjából így van. Nem hiszem, hogy az Internettel szórakoztak szabadidejükben.
A kérdésre válaszolva: a mi iskolánkra sem a vallásos emberek túlsúlya volt jellemző.
előző hitetlenkedőnek(én írtam a partyfotósat)
szóval azt hiszed hogy csak kitaláltam hogy itt hüledezzen mindenki milyen "keményet" írtam??!!
én 2001-2005ig jártam abba a suliba amiről beszélek és igenis így volt. Azt nem értem hogy mit értettél az alatt hogy "80fölött voltak nálatok a szerzetesek és ez mindenütt így van"-szerinted az emberek csak azután mennek szerzetesnek, papnak mikorra megöregednek?gondolom te sem így értetted igazából.
az egyházi sulik lényege hogy közfeladatot vesznek át az államtól avagy a tanárok jelentős része szerzetes.Nyilván messze nem az összes de amolyan verseny van az egyházi sulik közül hogy melyik egyházibb avagy hol van több reverendás a tantestületben.
márpedig ahol sokan vannak a szerzetestanárok ott annál nagyobb ugymond különbségek vannak világnézeti felfogás terén
én az egyik Piarista suliba jártam(hogy pontosan melyikbe azt nem írom le mert hát ugye minek reklámozzak itt),nos azért ott is eltérések vannak hol ebbe a suliba helyezi őket a rend hol abba de valahol mindig több szerzetes van van az átlagnál valahol kevesebb.
Nalunk akkoriban 7aktív szerzetestanár volt főként középkorúak a legfiatalabb 30as éveiben járt.voltak ugye a passzívak is:ezek a 90év körüliek voltak akik a szobájukból se jöttek ki csak étkezéskor,nameg volt legalább 2 srác akik 20as éveik elején jártak de nem voltak még szerzetestanárok csak szimplán szerzetesek ugyanis akkor még nem végeztek az egyetemen a szakukon-ők nem is jöttek át az épület iskola részébe hanem maradtak a rendházban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!