Rómeó és Júlia között a műben volt szexuális kapcsolat?
Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 17:29
21/33 anonim válasza:
Véletlenül pont magyart tanítok és épp nem azt kérdezem, ami a könyvben van, hanem szeretem, ha valakinek van önálló véleménye. Azonban sajnos általában nincs. Pedig értékelem, ha van, hidd el. Az irodalom elég szubjektív. Engem nem így tanítottak, pont ezért próbálom én máshogy. Több-kevesebb sikerrel.
22/33 anonim válasza:
Az igazság az, hogy nagyon nagyon kevés diáknak van önálló véleménye. Elvárják, hogy a szájukba rágják a dolgokat, amit csak be kell magolni, utána visszamondani, és megkapni a jegyet. Manapság már fordult a tendencia, a tanárok inkább örülnek annak a ritka esetnek, amikor valaki képes önálló véleményt alkotni, még akkor is, ha az nem teljesen jó...
23/33 anonim válasza:
Volt köztük én színházban láttam és ott egyértelműen kiderül hogy kupakolnak!
24/33 anonim válasza:
Fentebbi magyartanár hozzászólónak:
Én diák vagyok de nekem az a véleményem a műről hogy azt mutatja be ,kis komédiával hogy milyen butaságokra képesek az emberek a "szerelemért" ,ezért van kiemelve hogy Rómeó előtte minden lányról ezt hitte,és Jóliát csak napok óta ismeri.
Ön mit gondol erről?Az én magyartanárom leoltott,hogy nem ,ez a szép szerelemről szól...
25/33 anonim válasza:
Igazából nem derül ki a műből pontosan! Mert Romeó bemászik az erkélyen és ott tölti az éjszakát (emlékeim szerint már vagy 2 év hogy olvastam. Szóval ki hogy érzi :) szerintem történet XD
26/33 anonim válasza:
A 23. írónak.
Amúgy nekem a magyartanárlom mondta hogy a szerelemről szól de azt is hogy azért még fiatalok voltak és éretlenek. Szóval egyetértett a te elképezéseddel is. Én is ezt mondtam neki és igazat is adott!
27/33 anonim válasza:
Jó de szerintem semmiképpen se követendő példának állítja be ezt a viselkedést a mű.
28/33 anonim válasza:
Volt benne pacsirta is?? Na b+ újra kell olvassam.
29/33 anonim válasza:
persze, volt nászéjszaka, ahol eleve szex is volt :)
30/33 anonim válasza:
most vizsgáztam amúgy Shakespeare-kurzusból, a Rómeó és Júlia beszámolót pedig én csináltam, sőt, amikor még színitanodáztam, akkor színpadra is vittük, és ott is volt szó erről.. benne van az a rész, amikor a dajka falaz nekik, de nyilván nyíltan nem fogják leírni, h "naésakkormostszexeltek" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!