Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Hogyan tudnék róla beszélni?

Hogyan tudnék róla beszélni?

Figyelt kérdés

Nemrégiben sikerült csak elfogadnom a homoszexualitásom, és már nagyon akarok valakivel beszélni a lelki problémáimról, de még nem állok készen a szüleimnek coming outolni. Van egy lány osztálytársam, akivel eléggé jó barátok vagyunk, és sokszor beszélgettem már vele a lelki problémáiról. Nem tűnik homofóbnak(főleg, hogy félig-meddig viccelve tavaly egy "meleg barátot" keresett magának, amit én kicsit degradálónak tartok), és kedvesnek tűnik, meg nagy valószínűséggel titoktartó. Az osztályomban nem vagyok túl népszerű, mert nem szeretek az emberek kedvében járni, de azért nem tudnám, mi lenne, ha kiderülne a dolog. Emiatt is bizonytalankodok, hogy elmondjam-e neki(mert egyszerűen megőrülök, hogy titkolóznom kell minden ismerősöm előtt). Szerintetek ez kockázatos lenne? Vagy esetleg várjak nyári szünetig, amikor lesz ideje megemészteni a dolgot? Főleg tapasztaltabbak tanácsát kérném, akik átestek hasonlón, de amúgy minden értelmes hozzászólásnak örülök.

Előre is köszönöm.

2015. febr. 10. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gimiben volt egy osztálytársam,szintén nem épp népszerű,aztán elmondta valakinek akiben megbízott,aztán kiderült,hogy még sem kellett volna...tudod te elmondod neki,aztán ő elmondja az egyik legjobb barátjának akinek mondja ugyan hogy nem ondd el senkinek,majd ő is a legjobb barátjának így végül mindenki tudja.Szét szekálták a srácot,miután kiderült 2-3 hetet járt még abba a suliba.Ne haragudj,hogy pont ilyennel kezdem,csak hát....benne van a pakliba
2015. febr. 10. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kérdés. Hány éves vagy?

Hasonló cipőben voltam én is, bár nekem annyival jobb volt a helyzet, hogy volt egy olyan barátom, aki igaz barátom volt, és tudtam, hogy neki van egy meleg ismerőse, így bátran el mertem neki mondani. De ezután kis bátorságot gyűjtve elmondtam 3 lány osztálytársamnak is. Persze a 3-ból 2 nem hitte el, de aztán ők is felocsudták. Azóta se mondták el senkinek, teljesen megbízhatok bennük... Bár az egyik osztálytársam szeret ezzel poénkodni mások előtt, hogy "Jaj, te úgyis a fiúkat szereted, nem?" És amilyenek a mai fiatalok, ezt mindenki poénnak veszi, ilyenkor ketten jót röhögünk, hogy "jaj, ha tudnák, hogy most nem is kamuzott" :D Szóval mindenképpen pozitív lesz neked, ha elmondod az egyik osztálytársadnak, de CSAK akkor, ha 100%-osan megbízol benne. Bár a mai fiatalság már sokkal toleránsabb ebben az ügyben, szóval azt sem hiszem, hogy nagyon nagy problémát jelentene, ha kitudódna (legfeljebb osztályszinten)... De ezért is kérdeztem, hogy hány éves vagy, mert mondjuk egy általánosban míg nagyobb probléma, addig középsuliban/gimnáziumban kevésbé fősulin meg már szinte senkit nem érdekel mások szexuális orientációja

Remélem tudtam segíteni :)

2015. febr. 10. 21:29
 3/9 A kérdező kommentje:
14 vagyok, bár egy nyolcosztályosba járok, és mivel az ötödikes szűrő eléggé alapos volt, ezért egész normális a többség(persze ahogy a jobb suliknál szokott lenni, több gyerek is 100% hogy csekken írta a felvételijét).
2015. febr. 10. 22:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Ui: Köszönöm a válaszotokat :)
2015. febr. 10. 22:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, fiatalabb korosztály / korosztállyal nehezebben elfogadóbbak... De te tudod, te ismered az osztályod és az osztálytársadat
2015. febr. 10. 23:36
 6/9 kovpet ***** válasza:
100%
Szerintem 14 évesen nagyon korai a coming out. Még évekig együtt leszel az osztályoddal, ha rosszul sül el, hogy kitudódik (mert kitudódik), akkor évekig viselned kell a következményét.
2015. febr. 11. 09:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha tényleg annyira megbízol a barátnődben, neki mondd el. Tudom, hogy nehéz megélni a beállítottságodat, nehéz volt magaddal elfogadtatni, és kell valaki, akinek elmondhatod a gondjaidat, akivel beszélgethettek ezekről a dolgokról. A többieknek még korainak tartom.
2015. febr. 11. 10:39
 8/9 anonim válasza:
Tavaly tanév utolsó hetében mondtam el az akkor nyolcadikos lány barátomnak hogy meleg vagyok, ö teljesen jól fogadta, vicc kedvéért rákérdezett hogy szerelmes vagyok-e XY srácba. A vicc az volt hogy telibe találta, sokszor beszélgetek vele FB-n, viszont hiányzik a vele eltöltött idő. Így ha tudod hogy okés a témával, akkor ne várj nyárig, mert csak hiányozna attól.
2015. febr. 11. 14:47
 9/9 devecsering válasza:
100%
Bennem ugyanez a probléma fogalmazódott meg októberben. Elfogadtam már több, mint 1 éve, hogy meleg vagyok, és nem tudtam kinek elmondani, mert féltem. Aztán nem tudtam tovább tartani, elmondtam az egyik osztálytársnőmnek, aki nagyon jó barátom, és teljesen megértette, sőt, sejtette hogy ezt akarom neki elmondani. Utána felbátorodtam, és most már tudja majdnem a fél suli. Senki nem bántott, nem küldtek fenyegetéseket, nem erőszakoltak meg a wc-ben, hanem elfogadták. A szüleimnek pontosan január 1-jén mondtam el, mondván, új év új élet. Nem fogadták el azóta sem100%-os arányban, de nem tagadtak ki, nem csináltak velem semmit, hanem mindenben támogatnak és továbbra is szeretnek engem. Nekem semmi rossz nem volt abban hogy coming outoltam, bár én 16 vagyok, a 14 nekem nagyon korai időpont. Remélem tudtam segíteni és tapasztalatot adni :) sok sikert, bármit hoz a jövő! :)
2015. febr. 19. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!