Hogyan tudnék róla beszélni?
Nemrégiben sikerült csak elfogadnom a homoszexualitásom, és már nagyon akarok valakivel beszélni a lelki problémáimról, de még nem állok készen a szüleimnek coming outolni. Van egy lány osztálytársam, akivel eléggé jó barátok vagyunk, és sokszor beszélgettem már vele a lelki problémáiról. Nem tűnik homofóbnak(főleg, hogy félig-meddig viccelve tavaly egy "meleg barátot" keresett magának, amit én kicsit degradálónak tartok), és kedvesnek tűnik, meg nagy valószínűséggel titoktartó. Az osztályomban nem vagyok túl népszerű, mert nem szeretek az emberek kedvében járni, de azért nem tudnám, mi lenne, ha kiderülne a dolog. Emiatt is bizonytalankodok, hogy elmondjam-e neki(mert egyszerűen megőrülök, hogy titkolóznom kell minden ismerősöm előtt). Szerintetek ez kockázatos lenne? Vagy esetleg várjak nyári szünetig, amikor lesz ideje megemészteni a dolgot? Főleg tapasztaltabbak tanácsát kérném, akik átestek hasonlón, de amúgy minden értelmes hozzászólásnak örülök.
Előre is köszönöm.
Csak egy kérdés. Hány éves vagy?
Hasonló cipőben voltam én is, bár nekem annyival jobb volt a helyzet, hogy volt egy olyan barátom, aki igaz barátom volt, és tudtam, hogy neki van egy meleg ismerőse, így bátran el mertem neki mondani. De ezután kis bátorságot gyűjtve elmondtam 3 lány osztálytársamnak is. Persze a 3-ból 2 nem hitte el, de aztán ők is felocsudták. Azóta se mondták el senkinek, teljesen megbízhatok bennük... Bár az egyik osztálytársam szeret ezzel poénkodni mások előtt, hogy "Jaj, te úgyis a fiúkat szereted, nem?" És amilyenek a mai fiatalok, ezt mindenki poénnak veszi, ilyenkor ketten jót röhögünk, hogy "jaj, ha tudnák, hogy most nem is kamuzott" :D Szóval mindenképpen pozitív lesz neked, ha elmondod az egyik osztálytársadnak, de CSAK akkor, ha 100%-osan megbízol benne. Bár a mai fiatalság már sokkal toleránsabb ebben az ügyben, szóval azt sem hiszem, hogy nagyon nagy problémát jelentene, ha kitudódna (legfeljebb osztályszinten)... De ezért is kérdeztem, hogy hány éves vagy, mert mondjuk egy általánosban míg nagyobb probléma, addig középsuliban/gimnáziumban kevésbé fősulin meg már szinte senkit nem érdekel mások szexuális orientációja
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!