Ha volt az életetekben valaha is "üres folt", azt hogyan lehet pozitívan előadni ismerkedéskor?
Ezek a "üres foltok" általában mindig negatív színben tüntetik fel az alanyt, azaz leginkább arra szoktak következtetni, hogy lelkileg nem éppen stabil emberről van szó, és így a további ismerkedést gyakorlatilag meg is pecsételi ez az információ.
Mit is értek "üres folt" címszó alatt? Például szerelmi csalódás után 1-2 évig semmit nem csináltatok, vagy egy elbukott vizsga után hónapokig teljesen elzárkóztatok a külvilágtól, vagy minden apróságon kiborultatok, vagy a rossz családi körülmények miatt törtetek össze lelkileg stb. Azaz olyan időszakra gondoljatok az életetekből, amivel nem szívesen dicsekedtek, s nem vagytok túlságosan büszkék rá.
Ismerkedés közben márpedig akár véletlenül is szóba kerülhet, hogy X évvel ezelőtt mit csináltatok, mivel foglalkoztatok, és egy "hát tulajdonképpen évekig semmit se csináltam, otthon vegetáltam, mert a Julis elhagyott" válasz nem éppen szívderítő. Ezeket a lyukakat mégis hogyan lehet ismerkedés közben hazudozás nélkül befoldozni?
:D
Te is csak a TV-ben láttál még nőt. Sok lesz a Rozalinda meg a Barátok közt, szóval csatornát kéne váltani.
Ha érdekel volt egy párom aki friss diplomásként évekig nem kapott munkát. És otthon is tartották el a szülei. Ő is depressziós lett, mert nem ment semerre az élete.
Mikor ismerkedtem vele akkor elmesélte nekem ezt és nagyon meg tudtam érteni, mert én is attól féltem, hogy nem lesz munkám, ha végzek.
Pár héttel később össze is jöttem vele.
Mindenkinek az életében lehetnek hullámvölgyek. De az is számít, hogy nem vagy benne. Hogy volt erőd kimászni... és ezt én sok esetben többre értékelem mint azt aki nem élt meg ilyesmit, mert hűdejó élete volt.
Én az ilyen embernél azt vonom le, hogy elég erős ahhoz, hogy talpra álljon. Ami nem öl meg az erősebbé tesz. És ezt tudom tisztelni.
Ellenben aki ezt meg sem élte, az még megélheti akár mellettem is, és az kiszámíthatatlan, hogyan fog reagálni.
Szóval a hátrányok lehetnek előnyök is. Attól függ, te minek tartod és hogyan adod elő!
#11 jól mondja. Az, hogy valakinek nem megy minden úgy mint a karikacsapás, nem jelenti azt hogy agybeteg csődtömeg, és sok esetben tiszteletreméltó, ahogy megküzd egy-egy problémával.. Értelmesebb nők ezt tudják értékelni.
És valaki nem attól lesz férfi, hogy vagy mázlista volt és jókor volt jó helyen, vagy mindig minden a segge alá volt tolva.
Ugyanakkor neked is igazad van Kérdező, mert tényleg nem érdemes rinyagépként viselkedni - viszont szerintem ferdítés/hazugság nélkül is el lehet kerülni ezt a témát, ha kezdetben nem szeretnél kitérni rá. Persze ehhez az kell, hogy ne görcsölj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!